Slovenija
13 ogledov

Smuči Head, čolne Seaway

elan smuči Žurnal24 main
Ob morebitni prodaji Skimarja je zelo verjetno, da bosta smučarski in morski del kupila dva različna partnerja.

Po mnenju poznavalcev je najbolj verjetno, da bo Skimar in s tem Elan prevzel KD, v KD pa pravijo, da je vse odvisno od pogojev.

Obstajajo trije scenariji prodaje Skimarja: 1. svoj delež prodata le D. S. U. in Kad, 2. deleža drugih lastnikov odkupi KD, 3. sto odstotkov Skimarja kupi strateški partner. Najverjetneje je, da bo Skimar prevzel KD, ki ga vodi Matjaž Gantar, menijo poznavalci, Elan pa bi se tako razdelil.

Zelo verjetno je, da bodo Elan razdelili.© Bobo

 
Čudna kombinacija
Kombinacija proizvodnje smuči in jadrnic v istem podjetju je v svetu precej redka. Naši viri iz podjetja Head, ki se je za nakup Elana že zanimal, so nam zagotovili, da jih zanima samo smučarski "oddelek” Elana. Gantarja pa bi po mnenju naših sogovornikov utegnilo zanimati iskanje sinergij med Elanom Marine in Seawayem, ki je prav tako v lasti KD. Na vprašanje, ali Elan potrebuje več partnerjev, so v KD odgovorili, da je to odvisno od pogojev, da pa bi moral strateški partner “odgovoriti na koncentracijo v branži”.

Velikega zanimanja kupcev ob morebitni prodaji večinskega deleža Kada in D. S. U. ne pričakujejo, čeprav bi šlo za večinski delež. Manjšinski lastniki bi namreč lahko blokirali vse pomembne odločitve, saj je zanje po družbeni pogodbi potrebno 90-odstotno soglasje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.