Slovenija
23 ogledov

Smučišča čakajo na sneg ali temperature

Kranjska gora Matej Kalan
Po nižinah megla, v višje ležečih krajih sonce. Neugodne temperature za slovenska smučišča. "Ko bodo temperature dopuščale, bomo začeli z zasneževanjem," so nam povedali na Rogli.

Megla bo vztrajala tudi ta teden. Segala bo do nadmorske višine med 800 in 900 metrov. V sredini tedna se sicer kaže malce več oblačnosti, na jugu pa bodo možne tudi manjše padavine. V četrtek bo na zahodu spet delno jasno, drugod pa lahko pričakujemo nizko oblačnost. Na Primorskem bo pihala šibka burja. "Snega za zdaj ni videti. Nič ne kaže na to," nam je povedal dežurni meteorolog.

Smučali še ne bomo

Na smučarsko sezono bo treba še malce počakati. Umetno zasneževanje po slovenskih smučiščih ovirajo visoke temperature, ki se čez dan dvignejo pošteno nad ničlo. Na Golteh, Rogli, Kopah in Pohorju bodo z zasneževanjem začeli takoj, ko bo dopuščalo vreme.

V Kranjski Gori so topove že vključili in upajo, da jim bo do prvega tedna decembra uspelo urediti del smučišča. "Mi smo že vključili topove, a so trenutno že izključeni. Trudimo se, da bi lahko zasnežili smučišče. Ampak je na zgornjem delu smučišča že inverzija. Tako ko bodo spet pogoji, jih bomo vključili. Se pa bomo maksimalno potrudili, da bomo del smučišča odprli že prvi teden decembra," je za zurnal24.si povedala Klavdija Gomboc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.