Slovenija
25 ogledov

Smučišča med počitnicami ne samevajo

stajerska 11.01.10., mariborsko pohorje, smucanje, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Areh z odlično smuko. Sezona vsaj do polovice marca.

Smučišča na Mariborskem Pohorju so med zimskimi počitnicami še posebej priljubljena in zato tudi primerno zasedena. Glede na vremenske razmere so proge dobro pripravljene.

Kot je pojasnil Gregor Bezlaj iz Športnega centra Pohorje, se smučarji po snežnih strminah vozijo skorajda nemoteno: "Zaradi visokih temperatur smo bili prisiljeni zapreti spodnji del Čopove proge, vendar je smučanje še vedno odlično na Arehu."

Zaradi počitnic imajo povečan obisk dnevnih smučarjev. Kot je še pojasnil Bezlaj, bo glede na vremenske razmere smuka na Pohorju mogoča do 15. marca.

Hoteli polni

Z nekoliko bolj zeleno zimo pa niso bili zadovoljni v Termah Maribor, saj je takšna zima vplivala na zimsko sezono. Kot pravijo, so januarja zato zaznali več odpovedi rezervacij; takrat je bila smuka na Pohorju tudi najbolj okrnjena. Ker pa so se razmere še pred zimskimi počitnicami izboljšale, so lahko s trenutno zimsko sezono zadovoljni, pravijo v Termah Maribor.

V Hotelu Habakuk so v zimski sezoni našteli več kot 90 odstotkov tujcev, ob tem pa imeli zasedenost na ravni lanskih zimskih počitnic. Medtem je bilo letos v hotelu Bellevue več kot 80 odstotkov gostov iz tujine. Kot pravijo, so imeli sobe prvi teden zimskih počitnic polno zasedene, v drugem tednu pa imajo na voljo še nekaj sob, vendar tudi za te pričakujejo polno zasedenost.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.