Slovenija
29 ogledov

Smučišča samevajo

(Foto: null) Žurnal24 main
Smučišča po državi z izjemo Pohorja samevajo. "Iz zimskih počitnic smo naredili burlesko," pravi Gombočeva. Bralec prek Twitterja: "Potrjeno. V Kranjski Gori zares ni nobene gneče."

Danes so se začele prve enotne zimske počitnice po nekaj letih. Kaj bo to pomenilo za smučišča in slovenski turizem, bo jasno po končanih počitnicah. Mnogim pa se že pozna izpad preteklega tedna.

Kakšna je gneča zaradi enotnih počitnic, smo preverili na Krvavcu, Voglu, Pohorju in v Kranjski Gori.

"Nasploh je sezona slabša in naša ocena je, da sta glavna razloga kriza in pretoplo vreme," pove Luka Vrančič.

Na Krvavcu so se po besedah Luke Vrančiča  na počitnice dobro pripravili. "Ampak ljudje so se verjetno prestrašili, da bo pretirana gneča, in jih zato ni," pove Vrančič.

Danes je smučišče Krvavec obiskalo dobrih tisoč obiskovalcev, kar je manj kot v preteklih letih med zimskimi počitnicami. Pretekla leta jih je med počitnicami na dan obiskalo okrog 3000 obiskovalcev.

Potrjeno. V Kranjski Gori zares ni nobene gneče.
Peter Lovšin na Žurnalovi strani Twitterja.
Manj smučarjev je tudi v Kranjski Gori
"Danes, prvi dan smo imeli okoli 2500 obiskovalcev, kar za Kranjsko Goro ni nič kaj presenetljivega. Lansko leto smo jih imeli čez 3500. Res je, da je manj obiska tudi zaradi slabe vremenske napovedi. Bomo videli, kako bo v prihodnjih dneh," nam je povedala Klavdija Gomboc s smučišča Kranjska Gora.

Na Pohorju gneča
Polno zasedena smučišča pa imajo na Pohorju. Prav tako so zasedene skoraj vse razpoložljive kapacitete. "Mogoče bi še našli kakšno prazno posteljo," pove Matej Obu s smučišča Pohorje.

Iz teh zimskih počitnic smo naredili veliko burlesko. Časi so izredno težki, svetovna gospodarska recesija je, združili so nam šolske počitnice v en termin, tudi vremenska napoved ni ravno dobra, pa še ljudje so se ustrašili. Vse se poveže v en tak najbolj črn scenarij.
Klavdija Gomboc
 

En teden se nam bo poznal
Po besedah Vrančiča je bilo pretekli teden na smučišču 50 odstotkov manj smučarjev kot lani, ko so bile počitnice tudi tretji teden. "Lani je bilo v prvem tednu zimskih počitnic slabo vreme, pa smo imeli letos vseeno 52 odstotkov manj obiska. Če pa primerjam sezono 2008/2009, je bilo letos v prejšnjem tednu več kot 60 odstotkov manj obiskovalcev," nam zaupa Vrančič.

Tudi v Kranjski Gori je bil izpad preteklega tedna ogromen. Po besedah Klavdije Gomboc so imeli pretekli teden za 60 odstotkov manjšo realizacijo terminov.

In čeprav imajo na Pohorju dober obisk, se jim bo izpad po besedah Obuja poznal. En teden manj je veliko. "Glede na to, da imamo devet tednov dolgo sezono, en teden izmed teh dveh tednov pa nam je izpadel, bodo to velike težave."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.