Slovenija
29 ogledov

Smučišča slabo obiskana

Zaradi slabega vremena in odjuge smučišča slabo obiskana, nekatera zaprta.  (Fot Žurnal24 main
Zaradi slabega vremena in odjuge smučišča slabo obiskana, nekatera zaprta.

''Na Soriški planini je pobralo precej snega, trenutno ga je na smučišču od 50 do 60 centimetrov, temperatura okoli ničle. Obeti so, da bo ponoči zahladilo, do minus 5, minus 6 stopinj Celzija in jutri bo smučišče normalno obratovalo,'' nam je povedal upravljalec Litostrojske koče Marjan Krajnik.

Z letošnjo smučarsko sezono na Soriški planini sicer niso najbolj zadovoljni, saj so odpravljali okvare na vlečnicah, za slab obisk pa krivijo tudi vreme.

V Kranjski gori odprta večina naprav
V Kranjski gori je ne glede na slabo vreme na smučiščih odprta večina naprav.  Trenutno imajo do 50 centimetrov naravnega in kompaktnega snega. Zaradi slabega vremena zadnje dni dnevnih obiskovalcev skorajda ni bilo.

''Na obisku imamo do torka skupino 300 Angležev, in težko rečem, koliko je bilo še dnevnih smučarjev. Če je bilo dnevno na smučišču okoli 350 ljudi, je pa že veliko,'' je za zurnal24.si povedala Klavdija Gomboc, predstavnica za stike z mediji Rekreativno-turističnega centra Žičnice Kranjska gora.

''Glede na to, da je jutri glavnina prihodov v Kranjsko goro in da je lepa vremenska napoved za naslednjih 10 dni, upamo, da bomo sezono uspeli rešiti. Je pa ta december vedno očitno malo kritičen, ker imamo po dobrem začetku vedno smolo z vremenom oziroma z božično otoplitvijo in deževjem, ki slabo vpliva tako na promet kot samo smučišče,'' je še dodala Gombočeva.

Na Krvavcu sneži, priprave na praznični teden
Smučišče na Krvavcu obratuje normalno, snežna podlaga pretežno umetnega snega je debela 70 centimetrov. Naravni sneg je zaradi slabega vremena, visokih temperatur in visoke vlažnosti večinoma skopnel. A nove snežne padavine in nižje temperature dajejo upanje, da bodo smučarske proge v prihajajočem prazničnem tednu optimalno pripravljene, pojasnjujejo pristojni.

''Začetek sezone je bil zelo obetaven, predvsem zaradi zgodnjega začetka sezone in debele snežne podlage. Potem pa slabo vreme, ob katerem je obisk seveda slabši. Imeli smo le tri lepe dneve, to so bile tri nedelje in takrat je bil obisk zelo dober, približno 2000 obiskovalcev dnevno. Med prazniki jih pričakujemo okoli 3000 na dan,'' je dejal Luka Vrančič, vodja marketinga pri RTC Krvavec. Kot glavno novost letošnje sezone na Krvavcu, je še dodal,  danes prvič organizirajo tudi nočno sankanje po delno osvetljeni progi.

Zjutraj je snežilo tudi na Kaninu, kjer so zabeležili do 10 centimetrov novozapadlega snega na do 260 centimetrov naravne podlage. Zaradi slabega vremena pa naprave ne obratujejo niti na slovenski niti italijanski strani smučišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.