Slovenija
18603 ogledov

Smučišče na Kaninu želi kupiti Bojan Križaj

Kanin smučišče David Jug Smučišče Kanin.
Za vlaganje v smučišče Kanin, ki od lanske jeseni ne obratuje, se zanima srbsko podjetje Trgovinsko preduzeće Ri-komerc Beograd. V njegovem imenu se je o tem s predstavniki ministrstev za gospodarstvo in za infrastrukturo sredi aprila letos sestal nekdanji slovenski smučar, sicer podjetnik Bojan Križaj, danes poroča časnik Delo.

Križaj je predstavnikom države predstavil potencialni interes omenjenega podjetja za vlaganja v smučišče Kanin, potencialni tuji investitorji pa se zanimajo tudi za naložbe v hotel, igrišča za golf, letališče in tako naprej, so za Delo povedali na infrastrukturnem ministrstvu.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je pojasnila, da država tem vlaganjem ne nasprotuje, saj tudi sami iščejo možnosti za nadaljnji obstoj smučišča. Je pa zainteresirane investitorje usmerila na Občino Bovec, ki je lastnica smučišča in infrastrukture.

Bojan Križaj | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Na Občini Bovec o tem ne vedo nič, Križaj pa zadeve tudi ne želi komentirati. Lastnik in direktor podjetja Trgovinsko preduzeće Ri-komerc Beograd je Dejan Ljevnaić, od leta 2017 tudi direktor precej zadolženega Olimpijskega centra Jahorina, ki je sicer v večinski lasti Republike Srbske. Križaj je že leta pogost obiskovalec Jahorine, kjer je tudi vlagal v turistično naselje Vučko, danes še piše Delo.

Smučišče Kanin je zaprto že od lanske jeseni, saj krožna kabinska žičnica nima uporabnega dovoljenja, za novo pa Občina Bovec kot lastnica nima denarja. Občina sicer ohranja upraviteljico smučišča, družbo Sončni Kanin, pri življenju, tako da lahko zaposleni skrbijo za naprave na vrhu smučišča. Od januarja pokriva tekoče stroške obratovanja in vzdrževanja družbe na podlagi mesečnih zahtevkov.

Komentarjev 22
  • villa 23:00 27.april 2024.

    G. Dejan Ljevnaić je uspešen manager, ki Jahorino spremenil v turistično destinacijo pozimi in poleti. Kdo se pa potem okoriščava z dobičkom, te zgodbe pa vsi poznamo. Če je lastnik zasebni poslovnež, gre njemu v žep, če gre za slovensko ...prikaži več državno podjetje, ga izčrpavajo zaposleni na vodilnih položajih, primer Adria Airways, pa Peko itd.. Samo pomislite, koliko direktorjev je "reševalo" slovenska podjetja, ki potem končala v stečaju. Imate drugo rešitev?!

  • 4krogci 19:51 26.april 2024.

    Ah Križaj Križaj ti podlasca gnila!!! Ni dosti, da si sprovedel nakupi parih SLO športnih firm, da so presle v Srbske roke in zdej dihajo na škrge....neee dejmo še s smučišči isto nardit!!!

  • sandi76 19:31 26.april 2024.

    "Podjetnik " Križaj se zanima za Kanin ? Če se nekdo, ki mu je bilo premoženje prodajano na dražbah, zanima za to smučišče, je stvar dejansko že na dnu !