Slovenija
35 ogledov

Smuka morda že danes

Marjan Tomaževič, Matjaž Vrhovnik, Martin Sever in Stane Špehar, vodilni možje s Žurnal24 main
Novosti. Na smučišču Bela nove naložbe, spremembe vodstva, dražje vozovnice.

Na smučišču Bela so ta teden opravili zadnji tehnični pregled, tako da je za novo sezono po besedah Staneta Severja, direktorja Iskre Turizma, ki smučišče upravlja, vse nared.

Dražje za dva evra

Vozovnice. Cene smučarskih vozovnic na smučišču Bela so bile zadnjih nekaj let nespremenjene, letos pa so jih morali zaradi dviga cen elektrike in pogonskih goriv podražiti, je pojasnil Martin Sever, direktor Iskre Turizma.

“Ceno dnevne vozovnice smo tako dvignili za dva evra oziroma devet odstotkov,” pove Sever. Dnevna vozovnica za odrasle tako stane 24 evrov, za otroke pa 19. Še vedno so na voljo tudi vozovnice po urah – od dve- do peturne.

Če bo ta konec tedna smučišče obratovalo, boste lahko smučali za 20 odstotkov ceneje.

Ali bo smuka mogoča že ta konec tedna, zaradi spremenljivega vremena včeraj še ni bilo možno zagotovo reči. “Podatki o obratovanju smučišča se sicer osvežujejo vsak dan na naši spletni strani,” je povedal Stane Špehar, tehnični vodja smučišča.

Novo vodstvo
Sever in Špehar sta letos na vodilnih mestih zamenjala Roberta Srabotiča, ki je Iskro zapustil, in Marjana Tomaževiča, ki se je upokojil, a ostaja sodelavec smučišča Bela.

Iskra Turizem bo pri upravljanju smučišča še naprej sodeloval z novomeškim smučarskim društvom Rog, katerega podpredsednik Matjaž Vrhovnik je tudi eden od nadzornikov smučišča.

Teptalnik z olimpijade
Iskra Mis
, ki je lastnik opreme smučišča, medtem ko je 90 odstotkov zemljišča v lasti semiške občine, preostalo pa v zasebni, je letos za naložbe namenila 400 tisoč evrov.

Z denarjem iz evropskih skladov so kupili dva topova in žirafo za zasneževanje ter teptalni stroj.

“Teptalni stroj je skoraj nov, v uporabi je bil le eno leto na olimpijskih igrah v Vancouvru,” je razložil Tomaževič. Na Gače naj bi ga z Nemčije prepeljali med 10. in 15. decembrom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.