Slovenija
154 ogledov

Snaga zaparkirala prebivalce

Včerajšnje pobiranje kosovnih odpadkov je nekaterim prebivalcem Kosez dvignilo p
1/4
Žurnal24 main
Prebivalci Ulice Bratov Učakar v ljubljanskih Kosezah so potrebovali več kot pol ure, da so lahko z vozili prišli s parkirišča. Vzrok: voznik Snage je med nalaganjem kosovnih odpadkov zablokiral cesto.

Na nas se je obrnila jezna bralka, ki se je danes okoli devete ure z avtomobilom hotela odpeljati v službo. Pri tem pa jo je čakalo neprijetno presenečenje.

Več kot pol ure je morala v družbi še nekaterih drugih prebivalcev v vozilu čakati na uslužbence ljubljanske Snage, ki so na tovornjak nalagali kosovne odpadke.

Vprašanje, kaj lahko v takem primeru storijo občani, smo naslovili na ljubljansko Snago. Na odgovore še čakamo.

Kot je za zurnal24.si dejala bralka, se ti niso pustili motiti. Voznik tovornjaka se tako niti potrudil ni, da bi vozilo odmaknil, tako da bi lahko sprostil promet. Fotografije jutranjega zastoja si oglejte v GALERIJI.

Kaj pravi zakon?
Vinko Stojnšek s PU Ljubljana je za zurnal24.si dejal, da zakon o varnosti cestnega prometa v prvem odstavku 128. člena navaja, da vozila za odvoz odpadkov smejo ustaviti na cesti za toliko časa, kot je nujno potrebno za opravljanje del in smejo zapeljati tudi v območje za pešce in v območje umirjenega  prometa, če je to potrebno zaradi opravljanja del.

Drugi odstavek istega člena pa tudi določa, da so ostali udeleženci cestnega prometa dolžni omogočiti nemoteno delo osebam, ki ga opravljajo z vozili za odvoz odpadkov in odstraniti svoja vozila, če je to potrebno.

"Seveda pa je ukrepanje policije odvisno od primera do primera," je še zapisal Stojnšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.