Slovenija
40 ogledov

Snedli več tisoč kosov 270-metrske rolade

dobrodelnost rolada ljubljana
1/6
Anže Petkovšek
Člani Lions Klub Forum Ljubljana so prodali več kot 5 tisoč kosov 270-metrske rolade, izkupiček od prodaje pa bo šel v dobrodelne namene, in sicer podpori aktivnemu vključevanju slepih in slabovidnih v športne, rekreativne, izobraževalne in druge dejavnosti.

Rolada, ki jo prodajajo na Kongresnem trgu v Ljubljani, je bila zjutraj pred začetkom prodaje, dolga 270 metrov, tehtala pa je 500 kilogramov. Po besedah prirediteljev so za njeno izdelavo potrebovali kar 24 ur.

Igor Savič iz omenjenega kluba je za zurnal24.si dejal, da so prodali nekaj več kot 5 tisoč kosov rolade in tako zaslužili nekaj čez 10 tisoč evrov. Računali so sicer, da bodo prodali še 5 tisoč kosov več, a kot pravi Savič, so kljub temu zadovoljni.

"Nekaj bodo prispevali še sponzorji, smo pa veseli, da smo spet obudili to akcijo in da bo živela še v prihodnosti," je dejal Savič.

Podžupan Koželj: Presežek z globokim humanitarnim namenom

Prodajo rolade velikanke si je ogledal tudi ljubljanski podžupan Janez Koželj. Zbrane je v nagovoru spomnil, da je Kongresni trg, trg mnogih zgodovinskih dogodkov za slovenski narod, zato na tak trg sodijo tudi dogodki, kot je današnji.

Vendar je tokratni dogodek po njegovih besedah tudi presežek z globokim humanitarnim namenom. Pomembno se mu zdi, da se ljudje spomnijo tistih, ki so gibalno ovirani in da se jim pomaga z vzbujanjem občutka, da "smo skupaj".

Za sladico 100 kilogramov moke

Kos rolade s stekleničko brezalkoholne pijače je znašal dva evra. Sladico so pripravili v Žitu Gorenjka, zanjo pa so potrebovali 100 kilogramov moke, 25 kilogramov jajc v prahu, tri kilograme pecilnega praška ter vodo.

Krema rolade je sestavljena iz 80 kilogramov rastlinske maščobe, sladkorja, 4,5 kilograma kakava v prahu ter čokolade v prahu. V testu in kremi je skupaj 170 kilogramov sladkorja, je zapisano na spletni strani Lions Kluba Forum Ljubljana.

Komentarjev 1
  • bojovi 16:13 19.maj 2012.

    Oh bi zdaj pojedel en pošten zalogaj tele rolade mmmmmmm.