Slovenija
17 ogledov

Sneg bo pobelil le hribe

plezanje, alpinizem, gora, gore Žurnal24 main
Jutri nas čaka nekaj padavin. Snežinke le nad 800 metrov nadmorske višine. Otoplilo se bo. Prihodnji teden temperature nad pet stopinj.

Danes bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. Pihal bo zahodni veter. Jutri bo pretežno oblačno in čez dan bo občasno rahlo deževalo. "Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 800 metrov, nižje za zdaj ne kaže, da bi snežilo. Proti večeru bodo padavine ponehale in se bo delno zjasnilo. Večjih sprememb vremena tudi prihodnji teden ne bo," nam je povedal dežurni prognostik Andrej Pečenko na Agenciji RS za okolje.

V soboto in nedeljo bo delno jasno in suho, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. "V teh naslednjih dneh bo nekaj jasnine in nekaj oblačnosti. Če bo noč jasna, bodo tudi jutra hladna, vendar ne bo ravno mrzlo. Čez dan se bodo temperature dvignile nad pet stopinj."

"Sobota bo verjetno hladnejša od nedelje. V nedeljo je lahko malce več oblačnosti, če bo malce jugovzhodnika, pa bo tudi razmeroma toplo. Padavin naj ne bi bilo, če se bo obdržala napoved, ki jo vidimo zdaj. Torej, delno jasno in suho," je še dejal Pečenko.

Mraza ni pričakovati

Po besedah Pečenka hudega mraza prihodnji teden ne bo. "Februar lahko prinese še marsikaj. In glede na to, da se vreme neprestano spreminja, je dobro, da pogledamo vremensko karto za pet, šest dni naprej, kar je več, že ni zanesljivo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.