Slovenija
24 ogledov

Sneg do nižin, ohladilo se bo

Sneg na dolenjskem. Bralka
Ponoči padavine nad vso državo, meja sneženja pa se bo spustila do 500 metrov, kakšna snežinka lahko pade tudi nižje. Ohladilo se bo.

"Zaradi sneženja bo nevarnost lomljenja vej in drevja, lahko bo oviran tudi promet. Na Gorenjskem, Koroškem, v hribih zahodne Slovenije, na Notranjskem in Kočevskem bo nad 500 metrov zapadlo od 20 do 40 centimetrov snega," so v danes ob dveh objavlenem posebnem opozorilu objavili na spletni strani Agencije RS za okolje.

"V severovzhodni Sloveniji, v Posavju in po nižinah Primorske bo deževalo. Drugod bo meja sneženja na okoli 500 m nadmorske višine, ob močnejših padavinah tudi nižje," opozarjajo.

Ob tem bo na primorskem sredi dneva zapihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih presegla hitrost 100 kilometrov na uro, še opozarjajo.

Po nižinah Primorske bo do petka zjutraj padlo 50 do 80 litrov dežja na kvadratni meter.
Opozorilo bo predvidoma obnovljeno v četrtek, 20.10. do 9h.

V noči na petek bodo padavine ponehale. Vsaj v hribih se bo sneg še obdržal tudi za konec tedna, pa nam je povedal dežurni prognostik.

Temperature jutri čez dan le do 6 stopinj, na Primorskem 8

Danes bo v vzhodni Sloveniji še sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V hribovitih krajih zahodne Slovenije bo čez dan začelo deževati. Pihal bo jugozahodni veter, zvečer ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, na vzhodu države do 20 stopinj Celzija, napovedujejo na Arsu.

Ponoči se bodo padavine okrepile in do jutra zajele vso državo. Meja sneženja se bo čez dan spustila do nadmorske višine okoli 500 metrov. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.

Zjutraj bodo temperature od 3 do 10, na Primorskem okoli 13 stopinj Celzija. Čez dan se bo ohladilo, temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 8 stopinj Celzija, še poroča Arso.

Reke bodo narasle

V četrtek zjutraj bodo začele naraščati reke v zahodni Sloveniji, čez dan pa v večjem delu države. Najbolj bodo narasle reke v zahodni Sloveniji, zlasti reke v Slovenski Istri na širšem goriškem območju, v Vipavski dolini in v Brdih. Reke na omenjenih območjih bodo narasle predvidoma so velikih pretokov, drugod po državi do srednjih. Povečana vodnatost rek bo še v petek, ob koncu tedna pa bodo reke pričele upadati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.