Slovenija
3813 ogledov

Zaradi sneženja kaos na cestah

Sneg na cesti Profimedia
Ponekod po Sloveniji močno sneži, na cesto nikar brez zimske opreme!

Ponekod po Sloveniji močno sneži. "Vožnjo prilagodite razmeram na cesti ter se na pot ne odpravljajte brez potrebne zimske opreme," opozarjajo pri prometno-informacijskem centru. 

Zapore cest

Zaradi prometne nesreče je po podatkih PIC zaprta cesta cesta Borovnica - Podpeč pri kraju Pako. Zaprt je tudi prehitevalni pas na pomurski avtocesti med priključkoma Lipovci in Murska Sobota proti Mariboru. Na dolenjski avtocesti je zaprt prehitevalni pas med priključkoma Grosuplje - vzhod in Višnja Gora proti Novem mestu. Zaprta je tudi cesta Slovenska Bistrica - Ptuj, pri Kidričevem.

Na primorski avtocesti je promet zaradi nesreče oviran med Senožečami in Nanosom proti Ljubljani. Na štajerki je oviran promet na uvozu Domžale proti Ljubljani, pred počivališčem Polskava proti Mariboru ter na izvozu Zrkovci iz smeri Šentilja.

Zaprta je glavna cesta Kozina - Starod, med Materijo in Tubljami pri Hrpeljah. Zaradi zdrsa tovornih vozil je oviran promet na cesti Bloška Polica - Nova vas.

Gorenjska avtocesta | Avtor: PIC (spletna kamera) PIC (spletna kamera)

Omejitve zaradi burje

Zaradi burje je velja vipavski hitri cesti med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo velja omejitev II. stopnje, prepovedan je promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

Na cesti Podnanos - Manče - Vipava - Ajdovščina velja omejitev I. stopnje, prepovedan je promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 t.

Podrto drevje in plaz

Zaradi podrtega drevesa je po podatkih PIC na cesti Nova Gorica - Tolmin, pri Podselih, promet urejen izmenično enosmerno. Cesta Zadvor - Šmartno pri Litiji je pri Zgornji Besnici zaprta zaradi plazu.

Prepoved za priklopnike

Na cestah Spodnja Idrija - Godovič, Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič ter Razdrto - Vipavavelja velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike. Prav tako na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje na hrvaški strani.

Col | Avtor: PIC (cestna kamera) PIC (cestna kamera)

Na prelazih Korensko sedlo in Ljubelj so obvezne verige na avstrijski strani.

Okvare tovornih vozil

Promet je oviran tudi zaradi okvar tovornih vozil, in sicer na štajerski avtocesti na izvozu Krtina iz smeri Ljubljane, na primorski avtocesti zaprt počasni pas med Vrhniko in Logatcem proti Kopru ter na vipavski hitri cesti zaprt vozni pas med Vipavo in Nanosom proti cestninski postaji Nanos.

Promet je zaradi jutranje konice povečan na mestnih vpadnicah in obvoznicah.

Korensko sedlo | Avtor: PIC (cestna kamera) PIC (cestna kamera)

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.