Slovenija
20 ogledov

Sneg napovedan že v petek

V Ratečah je zapadlo okoli 15 centimetrov snega. (Foto: Andraž Sodja) Žurnal24 main
Ponoči je snežilo v Gornjesavski dolini, v Ratečah je zapadlo okoli 15 centimetrov snega. V petek bi lahko zasnežilo celo Slovenijo.

Po nadpovprečno toplem novembru se nam v prihodnjih dneh obetajo temperature pod ničlo, ponekod pa že diši po snegu. "V Ratečah je ponoči zapadlo okoli 15 centimetrov snega," je povedal dežurni napovedovalec na Agenciji RS za okolje, ki je dodal, da v prihodnjih dneh ne pričakujejo obilnejšega sneženja. "Občasne krajevne padavine bodo, toda manjših intenzitet," je še povedal.

Konec tedna pa se bo tudi precej ohladilo, saj se bodo temperature spustile pod ničlo. "Temperature se bodo pod ničlo spustile v drugi polovici tedna, upe pa 'polagamo' na petek, ko obstaja velika možnost, da bo snežilo v večjem delu Slovenije. Seveda pa se lahko zgodi, da se bo ciklon pomaknil južneje, kar pomeni, da do sneženja ne bi prišlo," dodaja dežurni napovedovalec.

Do četrtka še toplo
Kakšno vreme pa nas čaka v prvi polovici tedna? V ponedeljek bo sprva oblačno in deževno. Dopoldne bodo padavine večinoma ponehale, čez dan se bo ponekod delno zjasnilo. Popoldne so možne posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 15, v Gornjesavski dolini pa okoli 3 stopinje. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Ponekod bo rahlo deževalo, nad okoli 800 metrov nad morjem pa rahlo snežilo.

V noči na sredo in v sredo zjutraj bo predvsem v vzhodni in južni Sloveniji ponekod rahlo deževalo ali snežilo. V sredo čez dan se bo delno razjasnilo. V četrtek bo sprva precej jasno z nekaj megle po nižinah, čez dan pa se bo oblačnost povečala.

Pošljite nam fotografije!
Če boste imeli fotografije novembrskega snega, nam jih pošljite. Lahko nam jih pošljete prek MMS-sporočila na številko 4224, in sicer tako, da v polje zadeva vpišete besedo Naveza.

Fotografije pa nam lahko pošljete tudi prek elektronskega naslova: naveza@zurnal24.si ali pa izpolnite spodnji obrazec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.