Slovenija
3 ogledov

Sneg odhaja, prihaja veter

Vremenoslovci opozarjajo na okrepljen severovzhodnik, na Primorskem bo burja jut Žurnal24 main
Marčevski sneg večinoma ni prenesel jutranjega sonca, po besedah prometnikov sta večer in noč minila brez večjih težav na cestah. Tudi danes ne pričakujejo težav, kljub morebitnim kratkim snežnim ploham.

Snežne padavine, ki so včeraj proti večeru zajele skoraj vso državo, se skoraj nikjer niso oprijemale cestišča. "Ceste so bile malo bolj spolzke po 20. uri, do 21. so se razmere skoraj povsod uredile," je povedal Bogdan Petečin iz Prometno-informacijskega centra.

 

Spremljajte našo vremensko napoved

Če vas zanimajo najnovejši vremenski podatki in večdnevne napovedi vremena, potem je naš vremenski portal pravi naslov za vas. S klikom na www.vreme.net se o tem prepričajte sami.

Po njegovih besedah je sneženje nekatere voznike znova presenetilo, saj niso več pripravljeni na zimske razmere, vendar je šlo za malenkosti. Cestarji so se lotili posipanja nekaterih višje ležečih cest, denimo ceste na Roglo.

Meteorologi za danes napovedujejo kratkotrajne snežne plohe, vendar Petečin ne pričakuje težav v prometu, vsaj ne zaradi vremena. Zato pa vremenoslovci opozarjajo na okrepljen severovzhodnik, na Primorskem bo burja jutri ponekod vršala tudi s sto kilometri na uro.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.