Slovenija
17 ogledov

Sneg oviral promet

Sneg na Kredarici
1/4
Arso
Vremenske napovedi so se uresničile. Sneg padel vse do nižin, ponekod je bil oviran promet.

Težave pa so se pojavile tudi zaradi obilnega deževja. Po obvestilu Javnega podjetja Komunala Cerknica je do preklica obvezno prekuhavanje pitne vode v naseljih Babno Polje, Begunje, Bezuljak, Dobec, Kožljek in Selšček v občini Cerknica.

Največ na Voglu

Do nižin je sneg sinoči padal na Štajerskem, Dolenjskem, Kočevskem in Notranjskem, kjer je zapadlo do pet centimetrov snega. Največ ga je zapadlo na Voglu, in sicer 45 centimetrov. Vreme se po večini že umirilo.

Težave v prometu

Zjutraj je bil zaradi snega na cestišču promet oviran ponekod na Kočevskem in Dolenjskem. Na cesath so bile  tudi posipne in plužne skupine.

Zaradi poplavljenih cestišč so zaprte ceste Kot - Sodevci, Fara - Petrina in Dol - Fara pri Slavskem Lazu, zaradi plazu pa je zaprta cesta Žaga - Kobarid, so zapisali na Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Podrta drevesa, zalite kleti

Težave je včeraj popoldan in ponoči povzročal močan veter, ki je odkrival strehe in rušil drevesa.

Vetrolomi so se nadaljevali še danes. Zgodaj zjutraj je podrto drevo oviralo promet v Kopru, na Markovcu pa so podrte veje poškodovale tri osebna vozila.

Drevesa so morali nekaj po 6. uri odstranjevati na relaciji Dečno selo-Sromlje. Tudi v Mariboru so se drevesa podrla na cesto. Dopoldan so drevesa odstranjevali še v Trbovljah in Hrastniku.

Tako kot včeraj je tudi po polnoči meteorna voda v številnih krajih po Sloveniji zalila kletne prostore.

Popoldan znova bolj oblačno

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je ob 7. uri snežilo še v Kočevju in v Novem mestu. Trenutno je največ snega na Kredarici, zapadlo ga je že 110 centimetrov snega, na Katarini nad Ljubljano pa je snežne odeje le za okras, po podatkih Arsa ga je zapadel 1 centimeter.

Sneg na Kredarici  | Avtor: Arso Arso



„Zjutraj bodo padavine od severozahoda že večinoma ponehale, najkasneje na jugovzhodu. Dopoldne bo na Primorskem še pihala burja. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem na Primorskem bodo še posamezne, kratkotrajne plohe,“ pa se glasi vremenska napoved Arsa za danes. Popoldan se bo oblačnost znova povečala, temperature se bodo čez dan povzpele do šest stopinj Celzija, ob morju in na Goriškem do 10.

 

Je tudi pri vas snežilo? Koliko snega je zapadlo? Imate fotografije? Pošljite jo nam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.