Slovenija
17606 ogledov

Sneg pod 1800 metri. To je podrobna napoved do nedelje.

Sneg spomladi Profimedia
Podrobnejša vremenska napoved do prihodnje nedelje prinaša tudi omembo snega pod 1800 metri nadmorske višine.

Na vremenskem portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved pišejo, da se mrzel polarni zrak počasi umika proti vzhodu, od zahoda se krepi območje visokega zračnega pritiska. 

"Do konca tega meseca bomo pod vplivom vsaj še dveh atlantskih motenj. Po precej hladni prvi polovici oktobra bo v prvih dneh prihodnjega tedna po dolgem času spet pritekal proti nam precej toplejši zrak. Vendar to bo samo predfrontalno dogajanje in ne bo trajalo dolgo," opozarjajo pri Ciklon.si. 

Kot navajajo, nas bo drugi polovici naslednjega tedna dosegla vremenska fronta, ki bo prinesla padavine in ohladitev.

Ponedeljek in torek še sončno 

Jutri bo vreme večinoma sončno, še bomo pod vplivom šibkih severnih vetrov, kakšne večje spremembe vremena še ne bo. Tudi v torek bo podobno, temperature oba dneva bodo med 13 in 20 stopinjami Celzija. 

V sredo bo na vzhodu še večinoma sončno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa bo že rahlo deževalo. "Bo pa precejšna razlika v temperaturi, na severozahodu le okoli 13 stopinj, medtem ko bo na vzhodu tja do 21," napovedujejo. 

V četrtek bo pretežno oblačno, na vzhodu bo zjutraj še deloma sončno, dež se bo popoldnne razširil tudi nad osrednjo Slovenijo. Petek bo najbolj deževen dan naslednjega tedna, že dopoldne bo od severa začel pritekati občutno hladnejši zrak. "Meja sneženja se bo spustila na okoli 1800 metrov nadmorske višine," izpostavljajo pri Ciklon.si. 

Vikend sončen, a hladen

Ob koncu naslednjega tedna se bo od severa za vremensko fronto spustil iznad Skandinavije bistveno hladnejši zrak. "V soboto bo lahko dopoldne več oblačnosti na jugovzhodu, v glavnem pa bo tako v soboto kot nedeljo prevladovalo sončno in razmeroma hladno vreme, z jutranjo meglo po nižinah," napoved sklenejo pri Ciklon.si. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.