Slovenija
24 ogledov

Sneg podiral drevesa, zmanjkalo je elektrike

Sneg v Koroški Beli Bralka
Včeraj popoldne in danes ponoči je zapadlo od pet do 15 centimetrov snega. Podrla so se številna dreves, zmanjkalo je tudi elektrike.

Okoli 20. ure so gasilci na cesti Log–Bevke v Občini Vrhnika, na cesti Gradež–Male Lipljene v Občini Velike Lašče, med Kriško vasjo in Peščenikom v Občini Ivančna Gorica, na cesti Koseze–Mengeš in Utik–Selo v Občini Vodice, na Podpeški cesti v naselju Vnanje Gorice ter na cesti Podvelka–Lehen v Občini Podvelka morali odstraniti podrta drevesa. V Gašperšičevi ulici v Ljubljani so morali posredovati in odstraniti podrto drevo z osebnega vozila.

Zmanjkalo je elektrike

Okoli 19.30 je na širšem območju Občine Logatec zaradi okvare na električnih omrežij več gospodinjstev ostalo brez električne energije. Napako so že odpravili delavci Elektra Ljubljana, ki so morali posredovati tudi na območju Občine Ribnica.

Nekaj čez polnoči je do izpada elektrike prišlo tudi na območju severnega dela Murske Sobote zaradi okvare na električnem omrežju. Brez električne energije je bilo 1.295 odjemalcev. Elektro Maribor je okvaro odpravil dobre pol ure kasneje.

Brez elektrike so ostali tudi na območju Občine Podvelka in na območju Občine Ribnica na Pohorju zaradi napake na električnem vodu.

Oviran je bil tudi promet

Včeraj popoldne in danes ponoči je zapadlo od pet do 15 centimetrov snega. Zdrsnilo je več tovornjakov, zato je bil oviran promet med Rašico in Turjakom, cesta od krožišča Tomačevo proti Črnučam pa je bila na mostu čez Savo popolnoma zaprta. Tovornjak je obtičal tudi na dolenjski avtocesti pri Karteljevem.

V petek zvečer vremenoslovci pričakujejo še obilnejše sneženje kot včeraj. Na Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) pozivajo, naj se v takem vremenu na pot odpravijo samo vozniki z zimskimi pnevmatikami, tisti z letnimi pa naj ob sneženju takoj zapustijo avtocesto ali se zapeljejo na prvo počivališče in ustrezno opremijo svoja vozila. Opažajo namreč, da nekateri verige nameščajo kar na odstavnem ali celo voznem pasu avtoceste.

Komentarjev 2
  • linka 14:34 05.december 2012.

    Hrvati že vse obnovitve delajo pod zemljo...nevem zakaj pri nas ne ?

  • feferon 12:13 05.december 2012.

    Pa kdaj bo elektro začel peljat elektrovode pod zemljo. Svetega nikoli! Raje flikajo, tako kot ceste, več denarja ostane zanje.