Slovenija
28 ogledov

Sneg ponehal, promet ovira megla

Primorska avtocesta
1/3
Urša Svečak
Kaotične razmere, ki jih je v prometu ustvarilo sneženje, so se zvečer normalizirale. Nova snežna pošiljka v sredo dopoldne.

Razmere v prometu so se zvečer, s prenehanjem sneženja, umirile, vendar previdnost ni odveč. Na gorenjskem promet ovira megla, zaradi povečanega števila tovornih vozil pa nastajajo zastoji na pomurski avtocesti v smeri Maribora. 

Dars je bil na terenu s 60 plužnimi enotami, 15 vozili za posipanje in okoli sto Darsovimi vzdrževalci. Porabili so približno 500 ton soli.

Vzdrževalne ekipe so bile prisotne na terenu pri pluženju in posipanju, pomagali so tudi pri ostalih izrednih dogodkih. Porabili so približno 500 ton soli.

Poldruga ura zamude avtobusa

Sneg je povzročil ogromno težav v avtobusnem prometu, največ so zamujali avtobusi s Primorske, najmanj pa z Gorenjske. Dežurni prometnik na glavni avtobusni postaji v Ljubljani Zlatko Rihtarec je povedal, da so bile razmere kaotične, ampak so se nato umirile. V največji konici okoli 15. ure je avtobus iz Kopra v Ljubljano zamujal uro in pol, iz Štajerske so zamujali od 30 do 40 minut, z Dolenjske okoli 30 minut in z Gorenjske 20 minut.

Letala brez težav

V letalskem prometu ne beležijo nobenih težav zaradi sneženja. "Rahlo je snežilo tekom dneva, a smo sneg sproti popivnali tako, da ni predstavljal nobene ovire in zaradi tega ni bilo nobenih zamud letal," je  pojasnil vodja prometa Aerodroma Ljubljana Anton Verčič. Letalske steze so sproti posipali, da se je sneg topil. Aerodrom ima namreč tri snežne ekipe, ki izmenoma delajo po 12 ur. Te se trudijo po najboljših močeh in odstranjujejo sneg, a če se razmere poslabšajo, lahko letalo preusmerijo na drugo letališče, je še dodal Verčič.

Priprave na izredne razmere

V sredo se bo sestal štab zimske službe Darsa  na izrednem sestanku na katerem se bodo dogovorili o tem, kako bodo delali v četrtek in petek, ko se bodo snežne padavine spet možno okrepile. "Takšnega snega, kot ga napovedujejo, že dolgo ni bilo," pravi vodja tehnične službe pri Darsu Andrej Sever. Najbolj zaostrene razmere pričakujejo v okolici Logatca, Štajerskem in v Prekmurju. Napovedujejo zaporo za vsa tovorna vozila in zaprtje vseh meja. 

Komentarjev 4
  • svašta 08:09 04.februar 2015.

    še 10000000x bi ti dal + na to izjavo

  • Papaja Popi 17:33 03.februar 2015.

    Povozit hudiča pa bo.Aja potem bi šli pa v zapor.

  • Ferluci 17:25 03.februar 2015.

    Vse razumem, da je pa ".. promet oviran med priključkoma Tomačevo in Novimi Jaršami zaradi pešca na cesti..." tega pa res ne! Ja pa naj ga že enkrat odstranijo, no. Kaj za takšno stvar potrebuješ posebna znanja, metode, projekte, dovoljenje, ...prikaži večje, DARS, zdravnika, policijo ...?