Slovenija
8785 ogledov

Sneg se bo obdržal, današnja pošiljka ni zadnja

Sneg
Čakajo nas trije dnevi suhega vremena, nato bo spet pobelilo.

Vremenoslovci za danes napovedujejo sprva oblačno vreme s padavinami, dež bo v notranjosti Slovenije prešel v sneg do nižin. "Na Primorskem bo zapihala zmerna burja," pišejo pri Arsu. "Sredi dneva bodo padavine od severa postopno ponehale, popoldne in proti večeru se bo pričelo jasniti. Popoldanske temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 4 do 7 stopinj Celzija."

Zvečer in v prvem delu noči bo ponekod po kotlinah nastala megla, proti jutru pa se bo oblačnost spet povečala. "Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do -7, v alpskih dolinah do -10, na Primorskem ob burji okoli 0 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. "Burja na Primorskem bo slabela," napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Goriškem in ob morju okoli 6 stopinj Celzija."

"Sneg se bo zaradi nizkih temperatur obdržal. Od torka naprej se ga bo najbrž še malce dodalo." 
Brane Gregorčič

V nedeljo bo delno jasno, predvsem zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost. Tudi v ponedeljek bo predvidoma še suho vreme.

"Nad severnim Sredozemljem je nastalo ciklonsko območje," razlagajo pri Arsu. "Hladna fronta se prek naših krajev pomika proti jugovzhodu. Za njo se bo nad srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, k nam pa bo od severovzhoda pritekal hladnejši zrak."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Naši kraji bodo v ciklonskem območju, ki se bo obnavljalo nad osrednjim Sredozemljem in Balkanom. Prevladoval bo veter vzhodnih smeri, s katerim bo pritekal hladen in vlažen zrak.

Od torka naprej možnosti za sneg

V ponedeljek se bo po delno jasnem in mrzlem jutru od jugovzhoda pooblačilo. "Od torka do sobote bo prevladovalo oblačno vreme z občasnim sneženjem, ki bo predvidoma bolj izrazito v torek in petek," še napovedujejo pri Arsu. "Na Primorskem bo pihala burja. Dnevne temperature bodo večinoma okoli ali malo pod 0 stopinj Celzija.

"Od torka naprej je možnost rahlega ali malo manj rahlega sneženja, to bomo še videli," je za Val 202 povedal dežurni prognostik Brane Gregorčič. "Glede na lego cikona, ki bo ves prihodnji teden vztrajal v Sredozemlju in se malce premikal levo - desno. Od lege tega ciklona, bo odvisno, koliko bo padavin. Sobota, nedelja in ponedeljek pa bodo dnevi brez padavin."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Albatroz 15:08 18.januar 2019.

    sneg??? saj je mišljeno to za slovenijo? ali so se slučajno zmotli?