Slovenija
11 ogledov

Sneg se oprijema cestišča

Sneženje na bencinski črpalki na Lopati pri Celju. (Foto: Bralec) Žurnal24 main
Zaradi novega snega na cestah znova potrebna še večja previdnost.

V zadnjih dneh nas je zima razvajala s soncem in višjimi temperaturami, kidanje snega in čiščenje se zdi že daleč, vendar bomo po današnjih padavinah lahko znova prijeli za lopate. Tudi vozniki bodo zopet morali biti na cestah veliko bolj previdni.

Sneg se je zvečer že oprijemal cestišča na območjih Kočevja, Ribnice, Črnomlja in Metlike.

Zaradi snežnih razmer na cestah so že prve omejitve. Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je na glavni cesti Idrija–Godovič prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike. Čez prelaza Vršič in Korensko sedlo pa lahko peljejo le osebna vozila z verigami.

 

"Da bi bilo težav, ki jih v cestnem prometu običajno povzročajo sneg in nizke temperature, vse voznike opozarjamo na posebej previdno vožnjo. Poleg previdnosti in večje pozornosti voznikov pa je za varno vožnjo zelo pomembno tudi, da so vsa vozila tehnično brezhibna in predpisano opremljena,“ opozarjajo tudi na generalni policijski upravi.

Nasveti policistov

 

Najbolj na severu države
V nekaterih severnih delih Slovenije se sneg že oprijemlje cest. Več o tem, koliko centimetrov snega lahko pričakujemo, si preberite na tej povezavi, razmere pa lahko spremljate na vreme.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.