Slovenija
12 ogledov

Sneg se oprijemlje cestišč

Korensko sedlo
1/15
PIC
Na Gorenjskem sneži, sneg se oprijemlje cestišč, vendar prometa ne ovira.

Ponekod po Sloveniji sneži, sneg pa se prijemlje tudi vozišč. Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste (PIC) opozarjajo, da je v višje ležečih predelih ceste že pobelil, zato previdnost ne bo odveč. Največ snežink so danes že ugledali na Gorenjskem, prelaz Vršič pa je zaradi snega zaprt. (V galeriji je stanje cest na Gorenjskem okoli devete ure zjutraj.)

Sneg je sicer napovedan tudi do nižin, sporočile pa ste nam, da sneži ponekod na DOlenjskem, Kočevskem, snega pa smo med dežnimi kapljami ugledali tudi v Ljubljani. Dežja je sicer več napovedanega za Primorsko, a dežurni vremenoslovec Andrej Gregorčič pravi, da bo količina padavin majhna.

Pihalo bo

Jutri bo suh in oblačen dan, na Primorskem pa se bo okrepila burja, drugod bo pihal vzhodni do severovzhodni veter. Zjutraj bo od nič do minus pet stopinj, na Primorskem okoli tri, čez dan pa se bodo temperature dvignile do največ pet stopinj, na Primorskem do devet.

V ponedeljek in torek bo suho vreme. Še bo vetrovno, na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja.

Vogel | Avtor: Printscreen spletna kamera Printscreen spletna kamera
Začetek smučarske sezone

Danes se je na petih slovenskih smučiščih začela smučarska sezona. Glede na pogled na spletne kamere (slike si oglejte v galeriji), so nekateri sneg že težko čakali, saj so na smušišča prihajali že ob deveti uri. Skupine smučarjev smo opazili na Krvavcu, Golteh, Rogli, Voglu in v Kranjski Gori.

Ali pri vas sneži? Pošljite nam fotografije, da jih delimo še z drugimi. Uporabite spodnji obrazec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.