Slovenija
22 ogledov

Sneg že ovira promet

Gorski kotar sneg Pixsell
Zaradi nizkih temperatur se sneg ne topi in ostaja na cestišču na Dolenjskem in Notranjskem.

Po podatkih Agencije RS za okolje bo do sobote dopoldne v večjem delu države zapadlo od 5 do 15 centimetrov rahlega in zelo suhega snega.

V južni Sloveniji, kjer že sneži, pa ga bo zapadlo od 20 do 30 centimetrov. Veter bo ponekod gradil snežne zamete. Najmanj belega veselja bodo deležni na skrajnem vzhodu in zahodu države, še dodajajo vremenoslovci, ki novo (a nič kaj izdatno) pošiljko snega napovedujejo za torek.

Že zdaj previdno na cesti

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste sneg že ovira pomet na Dolenjskem in Notranjskem. Sneg se namreč zaradi  nizkih temperatur ne topi in ostaja na cestišču.

Policisti zato pozivajo predvsem voznike tovornih vozil, naj na na območjih Cerknice, Babnega Polja, Sodražice, Bloške Police, Grosuplja, Vidma in Dobrega Polja vozijo previdno.

Na mejnih prehodih Babno Polje in Petrina zaradi sneženja na hrvaškem prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

Kako varneje voziti na zasneženih cestah, pa si preberite na tej povezavi.

Komentarjev 4
  • graff 11:31 03.februar 2012.

    Ne nasedajte, malo snega bo v južni in jugovzhodni Sloveniji, na zahodu ali Gorenjskem pa nič, za z metlo pomesti morda.

  • radiator 11:01 03.februar 2012.

    Mene je tale sneg kr minil že. Če ga do zdj ni blo...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:46 03.februar 2012.

    Žurnalovci a že spet delate paniko,trenutno je stanje na zgornjem koncu Gorenjske tako,kot konec septembra,tako,da ne nakladajte po nepotrebnem !!