Slovenija
42 ogledov

Sneg zlomil dva dežnika

(Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Zlomljena dežnika le še poglobila težave Tržnic Maribor.

Maribor. “Sneg nam je včeraj zlomil dva dežnika, čeprav sneženje ni bilo tako obilno, dežniki pa bi morali zdržati do 15 centimetrov snega,” je ogorčen Zdenko Šilc, direktor podjetja Tržnica Maribor, ki upravlja z osrednjo mariborsko tržnico. Ta je od 2008 pokrita z estetskimi dežniki, ki so že večkrat razburjali. “Predračun za popravila dveh dežnikov in enega mehanizma znaša 12 tisoč evrov,” pravi Šilc, ki se tudi drugače spopada s finančnimi težavami podjetja, saj mora za najeti lizing plačevati 35 tisoč evrov na mesec.

O združitvi malo besed
Direktor je pripravil sanacijski program podjetja, ki ga je včeraj obravnaval nadzorni svet. “Najprej potrebujemo razgovor z največjim lastnikom, to je mariborsko občino,” našteva Šilc, ki doda, da so nadzorniki le malo govorili o združitvi podjetja tržnice z javnim komunalnim podjetjem Nigrad. “Zame je to nova ideja. Vsekakor bi bili zainteresirani za gospodarjenje s parkirišči. Imajo še nekaj dolgov iz preteklosti, tu pa naj nas ne bi bilo poleg,” pojasnjuje Srečko Hvauc, direktor Nigrada, kjer so včeraj nadzorniki pretresali poslovanje. “Poslovanje od januarja do oktobra je negativno, ker so zapadle nekatere fakture, nekaj poslov pa smo opravili tudi z minusom,” opravičuje primanjkljaj Hvauc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.