Slovenija
12 ogledov

Snega bo le za vzorec

snezinka Shutterstock
Deževalo bo tudi v prihodnjih dneh. Za petek je napovedan težko pričakovan sneg vse do nižin – toda padal bo le rahel sneg, pa še to na topla tla.

Po napovedih Agencije RS za okolje bomo imeli jutri oblačno vreme, v vzhodni in osrednji Sloveniji bo rahlo deževalo, vendar pa bodo padavine popoldne ponehale. V sredo lahko pričakujemo pretežno oblačno in večinoma suho vreme, že v četrtek pa bodo v zahodni in južni Sloveniji znova manjše padavine.

V petek pa nas čaka sneg, ki ga po nižinah to zimo še nismo dočakali. Vendar pretirano veselje ljubiteljev zimske snežne idile še ne bo upravičeno.

"Shladilo se sicer bo, v noči na petek in tudi v petek bi bil tako tudi po nižinah možen rahel sneg. Koliko se bo snežne odeje nabralo, pa bi težko rekel, saj so tla po nižinah topla," je za Zurnal24.si povedal dežurni vremenoslovec Andrej Pečenko.

Sicer se bo ohladilo, a se bo zaradi toplih tal v nižinah sneg talil. "Vendar pa bo na vsak način bolj zimsko po temperaturah," je dejal Pečenko. 

Zelena smučišča

Letošnja mila zima veliko preglavic povzroča tudi žičničarjem, vendar si tudi ta konec tedna smučišča ne morejo obetati kakšne večje snežne pošiljke.

"Prihaja ciklon iz Sredozemlja, prihaja od vzhoda, jugovzhoda oziroma juga, zato na smučišča v severni Sloveniji ne bo prineslo nič kaj veliko snega. Več kot do zdaj, a na primer v Kranjski Gori ga ne bo veliko. Lokalno bi ga utegnilo biti več na jugu – Kočevsko in okolica –, vendar ne toliko, da bi govorili o metrih,"
nam je pojasnil Pečenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.