Slovenija
33 ogledov

Snega v nižinah še ne bo

Takšne so današnje vremenske razmere na Voglu. (Foto: bohinj.si) Žurnal24 main
Tudi ta teden bo snežilo, toda v nižinah bomo morali na sneg še malce počakati.

Videti je, da zima malce prehiteva, saj so se temperature ponekod že spustile pod ničlo. Vremenoslovci za prihodnje dni napovedujejo mrzlo vreme, meja sneženja pa bo tudi tokrat na nadmorski višini med 800 in 1000 metri. Tudi najvišje dnevne temperature bodo precej nizke za ta letni čas, gibale pa se bodo od 5 do 9, na Primorskem do okoli 14 stopinj Celzija. V prihodnjih dneh bo vreme zelo podobno, saj bo precej oblačno in megleno z nizkimi temperaturami.

Hladna jutra, megla do opoldneva in temperature pod ničlo že napovedujejo zimo, čeprav do tega letnega časa manjkata še dva meseca. Čeprav bomo morali v nižinah na sneg še malce počakati, pa bodo snežinke zopet pobelile le kraje nad 800 metri nadmorske višine, kjer bo po napovedih dežurnega meteorologa zapadlo od 5 do 10 centimetrov snega.

Na območju Slovenije lahko v zadnjem trimesečju predvidoma pričakujemo temperature, ki bodo nekoliko nižje od povprečja zadnjih 10 let, a še vedno približno prav toliko višje od klimatološkega povprečja za obdobje 1961–1990, je zapisano na spletni strani Agencije Republike Slovenije za okolje. Opozarjajo tudi, da je pri tem mišljena povprečna trimesečna temperatura, znotraj jesenskega obdobja pa bodo seveda tako hladna kot tudi topla obdobja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.