Slovenija
7 ogledov

Snemajo brez državne pomoči

Dolenjski druščini, ki snema film Razpotje, ne manjka zamisli in ustvarjalne ene Žurnal24 main
Film Razpotje. Mladim ustvarjalcem finančno pomagajo starši in prijatelji. Premiera bo aprila.

“Zgodba prikazuje dve strani življenjske poti: na eni mladega fanta, ki ob študiju prava opravlja različna dela in na koncu postane odvetnik, na drugi pa najstnika, ki zapusti šolo, zapade v slabo družbo, popiva, se drogira, krade in konča v zaporu,” pojasnjuje Uroš Gracar, 18-letni dijak srednje gradbene šole, ki se je s prijatelji lotil snemanja kratkega filma z naslovom Razpotje. “Film je nizkoproračunski, denarno nam pomagajo le starši in prijatelji, ne prosimo za pomoč sponzorjev ali države. Želimo dokazati, da imamo dobre ideje in dovolj zagnanosti.”

Premiera že to pomlad
“Snemalec je Vid Kek, pomaga mu Jan Pavlin, za zvok skrbita Sergej Kastelic in Sandi Brudar, za klapo pa Sebastjan Šterk in Samo Tavčar. Producent filma je Marko Tavčar, glavni igralec pa Tilen Šerbec Turk. Urošu pri režiranju filma pomaga Natalija Rodošek s Ptuja, ki je pod okriljem režiserja Mitje Okorna že posnela celovečerni film 10 dni. Film snemajo pretežno v Novem mestu, nekaj kadrov so posneli tudi v Ljubljani. Premierno ga bodo občinstvu predstavili aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.