Slovenija
3362 ogledov

Takšno vreme nas čaka v tem tednu

Pomlad
Prihaja izrazita odjuga.

"Danes je največ snega zapadlo na Koroškem, Štajerskem, v Prekmurju ter ponekod na Dolenjskem in v delu Gorenjske, najmanj pa na Notranjskem in v osrednji Sloveniji, kjer ponekod ni zapadlo niti centimeter snega. Zelena je ostala seveda tudi Primorska," piše portal neurje.si, kjer napovedujejo, da se bo snežna odeja obdržala do torka, nato pa bodo nad našimi kraji zapihali toplejši vetrovi zahodnih smeri, pri tleh jugozahodnik, ki bodo občutno dvignili temperature. Pod vplivom zahodnih vetrov bomo nato predvidoma do konca tedna. 

"Ciklon, ki nam je danes prinesel sneg, bo oslabel in se pomaknil nad Vzhodno Evropo. Nad Atlantikom, zahodno od Britanskega otočja, se bo poglobilo ciklonsko območje, ki bo proti jugozahodnemu robu Evrope potisnilo hladnejši zrak. Nad Iberskim polotokom bo sredi tedna nato nastalo novo ciklonsko območje, ki se bo poglobilo in počasi pomikalo proti Alpam," dodajajo.

Dnevne temperature se bodo po njihovih napovedih v drugi polovici tedna, predvsem v vzhodni Sloveniji, dvignile do okoli 15 °C. "Tudi jutranje temperature bodo od srede naprej v glavnem nad lediščem. Sprva bo še precej sonca, nato pa bo oblačnost iz dneva v dan vse gostejša. Možne bodo tudi padavine, v glavnem v obliki dežja," pišejo. 

Dodajajo še, da bo nova ohladitev možna po 7. februarju, "vendar je do takrat, glede na pestrost zračnih mas nad Evropo, še predaleč za kakršnekoli zanesljivejše napovedi". 

Brisalci led zima Pri -20 Avto Ste vedeli za obvezni test, kako hitro se avto pozimi odtali?

Jutro bo hladno, temperature v večini države pod lediščem

Vseeno pa do takrat še precej hladno. V prvem delu noči bodo padavine ponehale tudi v jugovzhodni Sloveniji. Do jutra se bo delno zjasnilo, po nižinah v notranjosti bo nastala megla. Burja na Primorskem bo slabela in zjutraj ponehala. Jutranje temperature bodo od -6 do -1, na Goriškem in ob morju malo nad 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj.

Vreme 1. 2. 2021 | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.