Slovenija
19 ogledov

SNS: Nimamo botrov, zato nas ni

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
V predreferendumski kampanji je pogrešati SNS, ki je ravno z mejo na prejšnjih volitvah dobila marsikateri glas. Jelinčič pravi, da nimajo denarja za kampanjo, saj nimajo gospodarskih botrov.
Jelinčič meni, da se ta "referendum vrti okoli tega, ali bo Pahorju uspelo obdržati vikend na Sv. Ivanu pri Umagu. Ta je v celi vrsti vikendov, ki jih imajo v rokah nekdanji visoki uradniki Komunistične partije in ki so bili povečini zgrajeni ilegalno. Referendum se vrti okrog tega, ali bo vikend obdržal ali pa mu ga bodo zrušili. In zato je pripravljen prodati tudi Slovenijo."

"To morate pa vprašati vlado in medije, zakaj nas ne objavljajo," na opazke, češ da v kampanji pred nedeljskim referendumom glede arbitražnega sporazuma ni opaziti Slovenske nacionalne stranke, odgovarja predsednik slednje, Zmago Jelinčič.

Na vprašanje, da nekatere ostale stranke volivce pridobivajo tudi s plačanimi oglasi, SNS pa ne, Jelinčič odgovarja: "Edino SNS nima botrov v gospodarstvu, tako kot vse ostale stranke. Edino mi razpolagamo zgolj z denarjem, ki ga dobimo iz proračuna, in nič več. Ostali gospodje si pa delijo tako in drugače denarje in imajo seveda pod komando tudi tiste institucije, ki to počnejo, zato to lahko počnejo."

Jelinčič dodaja, da se z mnenji odziva medijem, ki ga povabijo. "Je pa treba vedeti, da me vladajoča koalicija noče videti, kar je bilo razvidno nazadnje na Svetu na Kanalu A, ko bi najprej moral biti z menoj v studiu Golobič, pa se je ustrašil, pa so potem rekli Kresalovi, pa se je ustrašila, pa so potem rekli Vajglu, pa je rekel, ne, z Jelinčičem se pa ne bom srečal. Nihče si ni upal, tako da so potem poslali nečaka od nekdanje ministrice, Boštjana Ploštajnerja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.