Slovenija
11 ogledov

SNS postala polnoletna

Žurnal24 main
SNS se bo še bolj borila za dobrobit državljanov, ob 18. obletnici stranke zagotavlja njen prvi in edini vodja Zmago Jelinčič.

SNS bo ostajala na svojih temeljnih izhodiščih, ki jih je zastavila že ob ustanovitvi, pravi Jelinčič in dodaja, da ima stranka svetlo prihodnost.

"SNS ne bo spreminjala svojih usmeritev. Ljubezen do domovine dajemo na prvo mesto, vse ostalo pride kasneje," tako prvak stranke. "Ne zanimajo nas Darfurci, ampak življenje naših državljanov, ki je žal vsak dan slabše," je poudaril.

 
 

Ljubezen do domovine dajemo na prvo mesto.

Zmago Jelinčič

 
Po njegovem prepričanju je SNS "vest slovenske politike, slovenskega parlamenta. Odpirajo teme, ki se jih drugi bojijo, jih nočejo ali ne morejo".

SNS so ustanovili na današnji dan leta 1991 v Ljubljani. Stranka, kot navajajo na svoji spletni strani, šteje okoli sedem tisoč članov. Za svoje korenine SNS navaja prvo protifašistično organizacijeo TIGR. V svoji zgodovini je sicer stranka šla skozi različne faze, od nje se je ločilo že več članov, najodmevnejša je bila lanska ločitev Saša Pečeta in njegovih somišljenikov, ki so na jesenskih volitvah neuspešno poskusili s stranko Lipa. Trenutno ima SNS v parlamentu pet poslancev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.