Slovenija
24 ogledov

SNS pred DeSUS, SDS še vedno vodi

referendum arbitraža Žurnal24 main
Delova anketa o strankah ne kaže ravno velikih sprememb. SNS je prehitel DeSUS, narašča število neopredeljenih in tistih, ki se volitev ne bi udeležili.

Po Delovi mesečni anketi o strankah je največ glasov anketirancev znova dobila SDS, 16,9 odstotka, kar je manj kot avgusta. Z bistveno maj odstotki jo še vedno zasleduje SD, ki je prejela 9,6 odstotka. Sledijo štiri dokaj izenačene stranke. SNS, s 6,1 odstotka vprašanih, za LDS se jih je izreklo 5,4 odstotka, prav tako za DeSUS, za SLS pa 4,7 odstotka.

Najmanj glasov je med parlamentarnimi strankami dobil Zares, in sicer dva odstotka. Prehitela ga je zunajparlamentarna Nova Slovenija, njej je glas dalo 2,7 odstotka vprašanih.

Po Delovi anketi je torej na vrhu še vedno SDS pred SD. Sledi jima SNS, ki je izrinila DeSUS. Delež glasov SD se ne spreminja bistveno, se je pa po zadnji anketi znižal delež glasov SDS.

Narašča število neopredeljenih

Narašča tudi število neopredeljenih. Zadovoljstvo javnosti z delom vlade in parlamenta je majhno. Še vedno pa je seštevek ocen ta mesec malenkost večji kot prejšnjič.

Vse bolj pa narašča delež tistih, ki se nočejo izreči za nobeno stranko, in delež tistih, ki ne bi volili nobene od parlamentarnih strank. Največja doslej sta tudi deleža tistih, ki so na vprašanje, koga bi volili, odgovorili z "ne vem" (18,2 odstotka), ter tistih, ki se volitev ne bi udeležili, še piše Delo .

Komentarjev 3
  • Stolp 11:40 12.september 2011.

    Samo butlji bodo volili za stranke trenutne vlade.

  • jurij 11:24 12.september 2011.

    Stranka, v kateri je vsaj en član, ki je do sedaj aktivno deloval v politiki , ni vredna našega glasu.

  • secufin 11:05 12.september 2011.

    Od osamosvojitve do sedaj, so se prav vse stranke pokazale za nevredne volilnega glasu! Malce spremembe bi bilo dobrodošle, zato verjetno SMS.