Slovenija
15 ogledov

SNS s sloganom Pometimo Slovenijo

Zmago Jelinčič (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Stranka SNS gre na volitve s 63 kandidati in sloganom Pometimo Slovenijo. Jelinčič meni, da bo SNS prišel v DZ.

Stranka SNS gre na volitve s 63 kandidati in sloganom Pometimo Slovenijo. V volilnem programu, ki ga je danes predstavila, prvak SNS Zmago Jelinčič napoveduje ukinitev sistema treh dohodninskih razredov, znižanje davka od dohodka pravnih oseb iz 20 na 15 odstotkov, na 15 odstotkov pa bodo znižali tudi stopnjo DDV.

Predsednik SNS napoveduje, da bo stranka dosledno izterjala vse davčne dolžnike, enako velja za neplačane socialne prispevke. Ponovno bodo uvedli dohodninsko olajšavo za nakup nepremičnin, uredili plačilne roke, uvedli pavšalni davek za mala podjetja in obrtnike, je na današnji predstavitvi kandidatov in programa v Ljubljani pojasnil Jelinčič.

V programu predvidevajo kadrovsko okrepitev policije, takoj ob nastopu mandata pa bi ukinili zakon o prometnih prekrških, ki po njihovem uvaja grozljive kazni. Z združevanjem resorjev bi zmanjšali število ministrstev na 10, ne zavzemajo pa se za odpuščanje v javnem sektorju, temveč za zmanjševanje števila javnih uslužbencev s tako imenovanimi mehkimi odhodi. Ukinili bi državni svet.

Sodeloval bi tudi s Kresalovo

SNS bi pred prodajo deležev v NLB in NKBM od odgovornih oseb, ki so dajale nezavarovane kredite, terjali odgovornost za slabo poslovanje bank in izterjali odškodnino.

Na področju sodstva se bo SNS po Jelinčičevih besedah zavzemala za ukinitev tako imenovanega "dosmrtnega mandata sodnikov in tožilcev", tako da bodo ti tudi kazensko in finančno odgovorni za svoje "nedelo, slabo delo, protizakonite in nezakonite odločbe".

Za SNS kandidira 63 kandidatk in kandidatov, od tega kar 29 žensk. Kandidira vseh sedanjih pet poslancev stranke, ostali so večinoma novi obrazi, kar 40 odstotkov kandidatov SNS pa je samostojnih podjetnikov.

Jelinčič ocenjuje, da bo SNS navkljub "nenaklonjenosti medijev" ter kljub javnomnenjskim raziskavam, ki jim ne kažejo ravno dobro, prestopila parlamentarni prag. Upa namreč, da bodo volivci spregledali "intenzivno gonjo proti SNS", pri čemer tudi opozarja, da nekateri mediji velikokrat zahtevajo podkupnino za to, da pride stranka v medij.

Novonastale stranke, Državljanska lista Gregorja Viranta, Pozitivna Slovenija – stranka Zorana Jankovića in stranka Za trajnostni razvoj Slovenije, so po Jelinčičevih ocenah projekt Milana Kučana. O tem, s kom so pripravljeni iti v vlado, je po Jelinčičevih besedah prezgodaj govoriti. Na vprašanje, ali se bolj nagiba h "Kučanovi koaliciji" ali k 50 plus, pa odgovarja, da se nagibajo k tistemu, ki bo želel Sloveniji delati dobro in tako ne izključujejo nikogar.

Spomnil je, da predsednice LDS Katarine Kresal nima "najraje", toda če bi moral z njo sodelovati v dobro Slovenije, "ne bi niti trenutek razmišljal".

Na vprašanje, kaj bi – glede na slogan – najprej pometli, Jelinčič odgovarja, da je ljudi, ki so od leta 1992 delali škodo državi, veliko. Zadnji mandat je bil po njegovem mnenju posledica slabega vodenja v minulih mandatih, vendar je bil "žebelj v krsto Slovenije".

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 12:30 15.november 2011.

    Čigav produkt je pa Padalec,če ne mafije in kradljivih "prijateljev" v politiki pri nas?Za mene bi blo najboljš,da Padalec utone na smetišču zgodovine in to takoj!

  • Žurnalček 00:23 15.november 2011.

    Kdo ti je kriv , zakaj pa si zapravu gnar za zemljišče. No pa ne ga svirat glede botrov. Najbolj srečen bom , ko se SNS ne bo uspelo vriniti z idiotskimi parolami v parlament . Pomedimo zSNS za vse večne čase !!

  • Stolp 18:27 14.november 2011.

    Jelinčič ni moj tip politika in ga ne bom volil ampak je točno poveda, da sta Janković in Virant projekt mafije, ki nam vlada že skoraj od osamosvojitve.Ta dva in še SD in Desus(ki gre itak z vsemi) bodo šli ...prikaži več v koalicijo čeprav bi moral mandat dobiti Janša če bo imel največ glasov(Turk je že kar apriori rekel da mu ga ne bo dal) pa nas bodo uničevali še štiri leta.ZBUDITE SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!