Slovenija
18 ogledov

SNS v koaliciji? "Lepo vas prosim"

Žurnal24 main
Sestanek med premierjem Pahorjem in prvakom SNS Jelinčičem slednji ocenjuje kot pozitiven. O sodelovanju s koalicijo pa pravi: "Lepo vas prosim!"

V pogovoru sta se premier Borut Pahor in predsednik SNS Zmago Jelinčič pogovarjala tudi o pokojninski reformi, za katero se Jelinčič strinja, da je potrebna, "a ne na tak način, kot se je je lotila naša vlada". V zakonu o preprečevanju dela na črno Jelinčič vidi kot edino dobro stvar to, da bi nekatere naloge nadzora prevzela carina, ki je za to kompetentna.

Mislim, da premier zelo trezno gleda na trenutno situacijo in se zaveda stanja v parlamentu, kjer poslanci ne bodo glasovali za predčasne volitve, kajti ne bodo si odrezali veje, na kateri sedijo.
Zmago Jelinčič

 

Na Jelinčičevo vprašanje, ali namerava iz koalicije odstraniti notranjo ministrico Katarino Kresal, še posebej zaradi poročila računskega sodišča glede postopka najemanja prostorov za Nacionalni preiskovalni urad, je po Jelinčičevih besedah premier odgovoril, da bo še pogledal in premislil. "Če je ne bodo preveč varovali botri, ki pritiskajo na premierja, bi Kresalova morala iti," pravi Jelinčič.

"Podpore bo dovolj"
Jelinčič je mnenja, da bo tudi v primeru manjšinske vlade Pahor imel dovolj podpore v parlamentu. DeSUS je namreč po njegovih besedah pokazal pravo barvo, saj kljub izstopu stranke iz koalicije poslanec iz njihovih vrst ostaja na mestu podpredsednika parlamenta in podobno tudi minister za okolje in prostor Roko Žarnić ne zapušča svojega položaja.

O vstopu v koalicijo ne razmišlja
Že pred srečanjem je Jelinčič na novinarsko vprašanje, ali bi sprejel morebitno ponudbo o formalnem sodelovanju s koalicijo, odgovoril: "Lepo vas prosim!"

Na vprašanje, ali mu je Pahor ponudil kakšno sodelovanje pri pomembnejših zakonih v prihodnje, je Jelinčič po srečanju odgovoril, da kakšnih zelo pomembnih zakonov vlada ne more več sprejemati. "Če bodo zakoni pametni, pa SNS tako ali tako da svoje soglasje," je dejal.

Kot pravi Jelinčič, sta s Pahorjem danes govorila tudi o letalskem muzeju v Sloveniji, za katerega je Jelinčič dobil investitorja iz Anglije, in o stanju v Evropi, med drugim o problemih Grčije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.