Slovenija
49 ogledov

Snujejo mačje zavetišče

Zavetišče naj bi bilo vsaj delno urejeno v dveh mesecih, del stroškov obnove bo Žurnal24 main
Društvo Žverca. Na pragu rešitve za zavržene mačke. Pritegnili so tudi občino.

Škofji Loki se obeta mačje zavetišče. Pobudo društva za zaščito živali Žverca je podprla tamkajšnja občinska uprava. “Na vsak način bomo poskušali pomagati,” je dejal župan Miha Ješe.

Zavetišč ni
“Vzrok za ureditev zavetišča je veliko zapuščenih mačk, ki nimajo nobene možnosti za preživetje, če jim ne pomagamo,” je pojasnila Zala Prevoršek iz Žverce.

Prispevki

Pomoč. Žverci lahko pomagate z nakupom katerega od izdelkov, ki jih najdete na spletni strani Zverca.si ali s prostovoljnimi prispevki na tekoči račun: Žverca, društvo za pomoč živalim, Pod Plevno 65, 4220 Škofja Loka, SI56 0433 1000 1828 371 (NKBM), Namen: Za zavetišče

Spomnila je, da zavetišč v Sloveniji primanjkuje. Projektu občina pomaga s prostorom. “Gre za manjšo, starejšo stavbo, ki pa je potrebna obnove,” je dejala Prevorškova.

Pri Žverci upajo, da bo objekt vsaj delno nared že v dveh mesecih ter da bo del stroškov obnove krila občina, se pa zavedajo, da bodo morali precej sredstev zbrati tudi sami. Vrednost projekta še ni znana.

“Ocenjujemo, da bo objekt mogoče urediti s primerno nizkimi stroški v sklopu že zagotovljenih proračunskih sredstev,”
je povedal Ješe in izrazil pričakovanje, da se bo tako zmanjšal strošek občine za oskrbo in namestitev zapuščenih živali pri pogodbenem zatočišču zunaj občine.

Lokacije ne želijo razkriti
Pri Žverci lokacije bodočega zavetišča za mačke ne želijo razkriti. Preprečiti želijo, da bi jih že zdaj tam čakali paketi z mucki, so pojasnili. Koliko jih bodo lahko hkrati namestili, težko ocenijo.

Za zdaj je težko govoriti o številkah, ocenjujemo pa, da bo v tem poslopju lahko nameščenih več mačkov, kot smo jih sposobni hraniti vsi prostovoljci Žverce skupaj. Za potrebe Škofje Loke bo gotovo dovolj veliko, če ne še za katero od okoliških občin,” je končala Prevorškova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.