Slovenija
27 ogledov

Snuppy je dobil potomce

Snuppy, prvi klonirani pes na svetu ima potomce. Žurnal24 main
Prvi klonirani pes Snuppy je postal oče, umetna oploditev pa je bila izvedena izključno s kloniranimi živalmi.

Raziskovalci z univerze v Seulu so uspešno oplodili dve samici afganistanskega hrta, ki sta bili prav tako kot Snuppy klonirani. Na svet so prvič prišli mladiči, ki izhajajo iz kloniranih živali, je povedal vodja skupine raziskovalcev Lee Byung-Chun. Poskus je po Leejevem mnenju pomemben zato, ker ustvarja možnost za kloniranje policijskih psov in psov vodnikov slepih, ki jih je za uspešno dresiranje treba sterilizirati.

Spomnimo: Snuppy se je skotil 24. aprila 2005 in je bil kloniran pod vodstvom zloglasnega korejskega znanstvenika Hwang Woo-Suka, ki je pozneje ponaredil podatke o kloniranju človeških zarodnih celic in proti kateremu trenutno teče sodni postopek.

Pred tem so znanstveniki klonirali že številne druge živalske vrste: ovce, miši, krave, koze, prašiče, zajce, mačke, mulo, konja, podgane in redko divje govedo gaur. Prvi klonirani sesalec pa je bila znamenita ovca Dolly, ki se je skotila leta 1996 na Škotskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.