Slovenija
27 ogledov

So šli fantje v Francijo "špilat rasiste"?

pogrešani mladoletniki
1/2
PU Celje
Iskanje treh pogrešanih fantov se nadaljuje, na Facebooku pa je bilo mogoče prebrati, da so šli morda "v Francijo špilat rasiste".

Iskanje treh pogrešanih fantov se nadaljuje in je zabeleženo v schengenskem informacijskem sistemu. Policisti preverjajo informacije o grožnjah Maticu prek Facebooka, na tem socialnem omrežju pa je mogoče prebrati namige o "rasističnih nagnjenjih" vsaj enega izmed njih, ki vrstnikov "ne čudi" oziroma "vsaj za Britovška ne". Morda so šli v Francijo, kjer naj bi bil tovrstni shod, še pišejo.

Zabeležili tudi grožnje

Na objavah na Facebooku je mogoče prebrati, da poleg koncerta v Rovinju morda obstaja možnost, da so odšli na kakšen shod v Francijo. Nekdo naj bi na njegovem profilu zapisal: "Mamicu ti jebem, ti boš tok tepen!" Matic se na grožnje ni odzval, se je pa v njegovem imenu odzval nekdo drug. Sicer dva med njimi nista bila težavna in bližnji ter pedagogi niso opazili, da bi karkoli načrtovali. V ponedeljek jih ni bilo v šolo, vsi trije pa so domačim povedali, da gredo na šolsko ekskurzijo v Celovec, zato ni bilo nikomur od staršev sumljivo, da so od doma odšli okoli pete ure zjutraj.

Fantov sicer ne iščejo le v Sloveniji, je že povedala tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin, ampak je iskanje zabeleženo tudi v schengenskem informacijskem sistemu. Ta podatkovna baza pokriva Evropo, dostop pa imajo varnostni organi članic EU. "Prav tako pa so podatki prek druge baze dostopni državam, ki niso članice schengenskega območja," je dejala Trbulinova.

Opomba uredništva: ker gre za mladoletne osebe, smo možnost komentiranja izklopili.