Slovenija
29 ogledov

So šli paketi v prave roke?

Milan Mesarič Nino Verdnik
Pomoč. Prvi sindikat drugemu očita netransparentnost pri deljenju paketov.

"Območna enota Sindikata kovinske in elektro industrije Slovenije (Skei) je 700 paketov pomoči, ki so jih dobili na mariborskem Rdečem križu, delila netransparentno," se huduje Milan Mesarič, predsednik regijskega sindikata KNSS Neodvisnost.

Paket tudi tistim s 700 evri

Na območju podjetja Impol Slovenska Bistrica naj bi dobili pakete nekateri zaposleni, ki niso na robu revščine – njihova plača presega 700 evrov, pojasnjuje Mesarič in dodaja: "To je dokaz sprevrženosti in nemoralnega dejanja. Rdeči križ Maribor sploh ni preveril, komu so bili ti paketi namenjeni."

Pogoj članska izkaznica

Martin Dular, sekretar sindikata Skei Podravje, pa pojasnjuje, da so se sami odločili, da zaprosijo za 700 paketov pomoči, ker so razmere v Mariboru in okolici vedno hujše. "Pakete smo razdelili med zaposlene v Mariborski livarni Maribor, na območju bivšega Tama, na območju bivšega TVT, v Carreri Optyl v Ormožu in na območju tovarn Impola v Slovenski Bistrici. Prvi pogoj je bil, da so prejemniki pomoči člani sindikata, drugi pa, da so na robu revščine," za Žurnal24 pojasnjuje Dular in dodaja, da je prepričan, da so paketi prišli v prave roke.

Marija Bračič iz slovenskobistriškega Rdečega križa ne odobrava, da je bilo glavnio merilo za razdeljevanje paketov pripadnost sindikatu. "Edino merilo v teh hudih časih mora biti socialna ogroženost," pravi.

Ogorčen nad prepirom

"Ne morem verjeti, da se zdaj sindikata prepirata glede deljenja paketov," je ogorčen Alojz Kovačič, sekretar mariborskega Rdečega križa. "V teh kriznih časih bi morali vsi stopiti skupaj, ne pa, da si gledajo pod prste," še dodaja Kovačič.

Komentarjev 5
  • varan 21:23 01.junij 2013.

    Gre za banalno konkretizacijo pregovora, da medalja in šus nikoli ne dosežeta pravega.Tako je s paketi, tako je s podjetji. Politika polne zaposlenosti je bila s strani prevratnikov, označena kot zločinsko početje.Ne vem, kako označujejo sedanje stanje.

  • maresem 17:42 15.marec 2013.

    Ja.... vsako leto plačam prispevek za RK. Letos sem ga pred kakim tednom in mislim, da zadnjič. Bom raje daroval tam, kjer bom prepričan, da bodo dobili res tisti, ki so pomoči potrebni. Sramota za sindikat!

  • privat 08:52 15.marec 2013.

    ti bojo tko al tko že privatizirali človeko ljubno pomoč...ljudje ki pa potrebujejo pomoč naj si jo poiščejo pred parlamentom...sej so jih volili ,kakor današnjo vlado!!