Slovenija
29 ogledov

So tudi dobre plati stavke

“Gneča v čakalnicah koprskega zdravstvenega doma je manjša kot po navadi,” pravi Žurnal24 main
Posledice. V Izoli brezplačno parkiranje, v ZD Koper manjša gneča v čakalnicah.

Stavka. Ker javni uslužbenci stavkajo, je na parkirišču v Lonki sredi Izole te dni mogoče parkirati brezplačno, zapornica pa je dvignjena. “Prav je, da stavkajo, vlado je treba spraviti dol ... Saj se vidi, da je brezplačno; parkirišče je čisto polno, tako kot v sezoni,” je včeraj ob tem komentiral Boštjan Škrabanja iz Izole.

Stavka laborantov
Piran
. Kot je povedal direktor piranskega zdravstvenega doma Matjaž Kranjc, pri njih stavkajo štirje delavci, ki delajo v laboratoriju. A delo ne glede na to teče brez posebnosti.

Takšne sreče pa nimajo vozniki v Kopru in Piranu, kjer usluženci javnih podjetij kot po navadi skrbno bdijo nad parkirišči.

“Stavka ne vpliva na delo”
Ja pa stavka razredčila vrste čakajočih pred ambulantami koprskega zdravstvenega doma. “Opažamo manjšo gnečo v čakalnicah, kar pripisujemo strahu pacientov do zavračanja zaradi stavke. Očitno pa niso dovolj informirani – v naši ustanovi delo poteka povsem nemoteno, po ustaljenih urnikih in organizaciji. Sicer člani sindikatov Fides (zdravniki in zobozdravniki) in SILMES (Sindikat laboratorijske medicine Slovenije) stavko podpirajo, a ne izvajajo nobenih dejavnosti, ki bi vplivale na kakovost dela,” je povedal direktor Matevž Ravnikar. V piranskem zdravstvenem domu pacientov ni manj, podobno pravijo v izolskem. Delo poteka nemoteno, za vse bolnike pa je poskrbljeno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.