Slovenija
37 ogledov

Sobotni Žurnal najbolj bran v državi

Obdobje zbiranja podatkov za NRB je trajalo od 3. julija 2008 do 2. julija 2009. Žurnal24 main
Nacionalna raziskava branosti je pokazala, da je brezplačni sobotni Žurnal najbolj bran tiskani medij v državi. Med splošnoinformativnimi dnevniki pa vlada dnevnik Žurnal24.

Medtem ko je sobotni Žurnal prehitel sobotno prilogo Dela Vikend ter Dnevnikovo prilogo Pilot, pa je dnevni Žurnal24 (259 tisoč bralcev) dosegel branost, ki je enaka branosti Dela (134 tisoč bralcev) in Večera (123 tisoč bralcev) skupaj.

Med dnevniki sicer še vedno največ bralcev beležijo Slovenske novice (318 tisoč bralcev).

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kot smo že omenili, se branost povečuje tudi sobotnemu Žurnalu. Slednjega  bere kar 357 tisoč bralcev, prilogo Dela Vikend pa 350 tisoč bralcev. Nacionalna raziskava branosti (NRB) tudi kaže, da je prilogo Dnevnika Pilot prebralo 334 tisoč bralcev.

Zajeli tudi radio in TV

NRB je zajela tudi merjenje poslušanosti radijev in gledanosti televizij. Med temi je prvi mesto zasedel Val 202, ki je sicer izgubil odstotek svojih poslušalcev. Sledijo mu Slovenija 1 in Radio Ena.

Med televizijami je najbolj gledana Pop TV, sledijo pa ji Kanal A ter Slovenija 1 in Slovenija 2. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.