Slovenija
14941 ogledov

Vlada potegnila nepričakovano potezo: Nič več varčevanja!

slovenija 25.10.13, evro, euro, denar, denar pada, kovanci, sparanje, banka, pri Anže Petkovšek
Z novim letom vlada odpravlja varčevalne ukrepe na področju otroških dodatkov, štipendij, porodniškega nadomestila. Uvajajo pa tudi novo univerzalno pravico.

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer je na tiskovni konferenci po seji vlade povedala, da bo "vladi z novim letom uspelo odpraviti vse varčevalne ukrepe na področju otroških dodatkov, štipendij, porodniškega nadomestila, dodatek za veliko družino pa postaja univerzalna pravica ne glede na prihodke družine".

Na področju družinskih transferjev in gospodinjskih transferjev se odpravljajo vsi varčevalni ukrepi, ne bodo pa se za zdaj transferji usklajevali z inflacijo.  

Na ministrstvu so sprejeli tudi Načrt za izvajanje ukrepov aktivne politike zaposlovanja za leto 2019. "Za programe bomo v 2019 namenili 91,4 milijone evrov od tega 56 milijonov iz Evropskega socialnega sklada," je povedala ministrica. 

S temi programi aktivne politike vlada rešujeo strukturne težave. Večina programov aktivne politike zaposlovanja bo namenjenih spodbujanju zaposlovanja in usposabljanju dolgotrajno brezposelnih, starejših, mladih in nizko izobraženih. "Naš cilj je povečati zaposlitvene možnosti brezposelnim osebam in jih čim prej aktivirati in vključiti na trg dela," poudarja ministrica. Na ministrstvu ocenjujejo, da bo v te programe vključenih približno 35.000 zaposlenih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
  • Samo Jaznik 07:16 26.november 2018.

    kaj pa pokojnine...

  • Avatar Jurij Korošec
    jurij18 07:36 23.november 2018.

    DDV pa ostaja nespremnjen

  • Avatar Marivelsa
    Marivelsa 00:33 23.november 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top