Slovenija
37 ogledov

Sodba v ponedeljek

Darinka si je pred mediji zakrivala obraz. Janez je nepremično strmel predse. Žurnal24 main
Zakoncema Vodušek, Darinki in Janezu, grozi devet let in pol ter štiri leta zapora.
“Tožilstvo se je oprijelo babjih čenč, ne pa, da bi raziskali, kaj se je res zgodilo. Vse zanikam. Moj otrok je bil v lepem okolju in dobro smo skrbeli zanj. Vse skupaj je zarota sosedov, oni so krivi za vse,” je včeraj po sojenju za Žurnal24 pojasnila Darinka Vodušek, ki jo obtožnica bremeni povzročitev hudih telesnih poškodb in povzročitve smrti iz malomarnosti svoje pokojne dveinpolletne hčerke Martine.

Darinka je jokala
Včeraj je namreč na mariborskem okrožnem sodišču potekala obravnava zoper zakonca Vodušek, ki je bila že 21. po vrsti. Naj spomnimo, da sojenje traja že več kot tri leta. Obtožnica je bila prvič prebrana leta 2006, zakoncema pa očita zelo slabo ravnanje s hčerko, ki naj bi botrovalo smrti. Tokrat je Andreja Lukeš, predsednica senata, prisluhnila sklepnima govoroma tožilke in zagovornikov.

Ob koncu je besedo predala še Janezu in Darinki Vodušek, ki je v joku pojasnila, da ni kriva. Poudarila je še, da gre za maščevanje sosedov, ker jim je nekoč prepovedala kaditi v svojem stanovanju in je od takrat niso več marali. Sosedi so pričali, da je otroka zanemarjala, da so jo slišali, kako je Martino zmerjala, ter da je otrok večkrat kričal in močno jokal. Priče so še pojasnile, da so Voduškovo slišali, da je o Martini govorila: “Ta hudič samo žre, naj gnoj crkne.”

Že napovedala pritožbo
Med sklepnim govorom tožilke Saške Žontar je Janez Vodušek nepremično strmel v tla, Darinka pa je zmajevala z glavo . “Izvedenci so potrdili, da zakoncema Vodušek ni verjeti. Naj spomnim, da je bilo pri obdukciji ugotovljeno, da je imela Martina zlom obeh nadlahtnic, stegnenic, polomljena rebra, poškodbo glave, po telesu pa so bile vidne modrice. Ugotovljeno je bilo, da so te poškodbe nastale zaradi topih udarcev v steno ali ob tla,” je pojasnila.

Tožilka je predlagala 9 let in 6 mesecev zaporne kazni za Darinko Vodušek, za njenega moža Janeza pa 4 leta zapora. Oba zagovornika zakoncev zahtevata oprostilno sodbo. Voduškova je že napovedala pritožbo, če bo spoznana za krivo. Sodba bo prebrana v ponedeljek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.