Slovenija
26 ogledov

Sodelavci bi zaslišali Kordeža

Bine Kordež Saša Despot
Nekdaj tesni sodelavci, ki naj bi sodelovali pri oškodovanju Merkurja, sodišče prosijo za nekaj dodatnega časa.

V naslednjih mesecih naj bi bilo predvideno odločeno o tem, koliko bi moral podjetju Merkur iz Kranja plačati njihov nekdanji šef Bine Kordež, ki naj bi podjetje oškodoval z domnevno sporno preprodajo trgovskega centra v Kranju.

Kordež naj bi Merkur oškodoval ob pomoči nekdaj tesnih sodelavcev, tedanjih članov uprave Gorana Čelesnika in Milana Jelovčana ter nekdanjih nadzornikov Marto Bertoncelj, Jakoba Piskernika in Branka Dernovška. Od njih zato Merkur zdaj s tožbo zahteva dobrih devet milijonov evrov.

Počakajo naj do nove razsodbe

Kranjskemu okrožnemu sodišču, ki obravnava to Merkurjevo tožbo, pa so toženi danes med drugim predlagali naj to pravdanje začasno prekine. Vrhovno sodišče je namreč sredi lanskega decembra razveljavilo pravnomočno sodbo, s katero je ljubljansko okrožno sodišče Kordeža zaradi spornih poslov obsodilo na šest let in pet mesecev zaporne kazni, ki jo je Kordež prestajal do konca oktobra.

Vrhovni sodniki so pri tem kolegom na okrožnem sodišču naložili naj Kordežu še enkrat sodijo zaradi domnevnega oškodovanja Merkurja oziroma zlorabe direktorskega položaja. Sodni proces naj bi stekel že v naslednjih mesecih.

Zagovornik Jelovčana pa zdaj predlaga, da se pravdanje na kranjskem okrožnem sodišču nadaljuje šele, ko bo ta ponovljenih postopek proti Kordežu pravnomočno zaključen.

Zaslišali bi tudi Kordeža

Vseh pet toženih je sodišču podalo sicer cel spisek prič, ki bi jih sodišče moralo zaslišati preden razsodi o Merkurjevi tožbi. Vsi med drugim predlagajo, da se zasliši Kordeža, ki je sicer prav tako tožen.

A zanj je sodišče sodbo že izdalo, z njo pa odločilo, da bo Kordež svoj del zahtevane odškodnine moral poravnati. Kordež je namreč prepozno oddal odgovor na Merkurjevo tožbo, zaradi česar mu je bila aprila lani izdana zamudna sodba. Vendar pa še ni določeno, koliko bi Kordež moral plačati.

Komentarjev 2
  • Johan Spohan 15:55 08.januar 2015.

    Pa tudi njegovim pomagačem, velikim mangerjem Merkurja, ki so z njim privatizirali Merkur. Vsi pomagači so obdržali dobro plačane službe, raja je pa šla na cesto.

  • Papaja Popi 14:49 07.januar 2015.

    Zaplenit vse premoženje njemu in njegovim sorodnikom potem pa naj dokazujejo kaj je ali kaj ni bilo njegovega, da si zapomnijo za vedno..Lopovi !!!!!!!!!!!!