Slovenija
349 ogledov

Sodelavci očitajo napake, šefi pa ne

Slovenija 20.03.2013 Roman Jakic, 15 izredna seja DZ, na kateri so poslanci odlo Saša Despot
Direktor. Zaposleni zamerijo ministru, da je izbral človeka, ki je med njimi izjemno osovražen.

Od prejšnjega tedna vso logistiko ministrstva za obrambo (Mors) po novem nadzoruje Željko Kralj. Vlada je namreč Kralja – na predlog ministra Romana Jakiča – imenovala za novega generalnega direktorja direktorata za logistiko na Morsu.

Izjemno nepriljubljen

Delo je uradno začel prejšnji ponedeljek. Naslednjih pet let, kolikor bo predvidoma opravljal to funkcijo, pa bo na mesec prejemal dobrih 3.800 evrov bruto plače. Kralja je za to delovno mesto minister Roman Jakič sicer izbral med sedmimi primernimi in njemu predlaganimi kandidati. Toliko jih je namreč pozitivno ocenila natečajna komisija uradniškega sveta, ki je bila dolžna preveriti njihove sposobnosti, saj so se vsi prijavili na javni natečaj za prosto delovno mesto direktorja.

A Kralj je po naših informacijah med zaposlenimi na Morsu izjemno nepriljubljen. Na tem ministrstvu je zaposlen od leta 1992, zaposleni na Morsu pa mu neuradno očitajo, da naj bi domnevno sporno vodil določene postopke javnih naročil vojaške opreme in orožja za Slovensko vojsko. A na Morsu zagotavljajo, da doslej zoper Kralja nikoli niso vodili nobenih postopkov, prav tako mu niso niso nikoli očitali nobenih napak pri opravljanju dela.

Komentarjev 3
  • Oxxo 17:12 21.oktober 2013.

    Jakič je sprejel že več slabih odločitev in ene- ki je ni sprejel (kar je tudi slabo) in to je menjava šefa vojske.

  • 1111 14:46 21.oktober 2013.

    ...na bruhanje mi gre to, da je lahko vsak, ma prov vsak idiot minister za obrambo...do sedaj so bili sami bebci in ena kokoš brez glave...ne rabimo mi minstrstva za obrambo...rabimo ministrstvo za uničevanje bedakov v vladi in še ...prikaži več bi se našlo kakšno ministrstvo...

  • dragec 12:40 21.oktober 2013.

    Res, zelo slaba odločitev!!!!