Slovenija
19 ogledov

Sodišče brez odločitve

(Foto: Mojca Marot) Žurnal24 main
Sodišče v Slovenj Gradcu danes brez odločitve v primeru domnevno zlorabljene triletne deklice. Za zdaj tako še ostaja pri očetu.

Po maratonskem naroku sodišče še ni odločilo v primeru triletne deklice, za katero obstaja sum, da jo je dedek, oče dekličine matere, zlorabil v času, ko je bila na obisku pri mami.

Tako še vedno obstaja možnost, da bodo deklico neposredno določili materi, vendar do odločitve sodišča (izdalo jo bo pisno) deklica ostaja pri očetu.

"Stekel je postopek v zvezi z izdajo začasne odredbe, sodišče je izvedlo dokazne postopke, ker pa je postopek tajen, dogajanja na obravnavi ne morem komentirati. Pričakujem, da bo sodišče začasno odredbo, s katero bi deklica lahko ostala pri očetu, izdalo hitro," je po končanem maratonskem naroku dejala Sonja Ternik iz odvetniške družbe Čeferin, ki zastopa očeta deklice, ki naj bi jo domnevno spolno zlorabil dedek.

Odvetniki pobegnili skozi zadnja vrata
Sodišče je danes izvedlo vse možne dokazne postopke. Poleg očeta, mame in dedka je zaslišalo tudi ginekologinjo iz slovenjgraške bolnišnice. Neuradno smo izvedeli, da naj bi ta dejala, da na osnovi izvidov ni mogoče ovreči suma zlorabe, kriminalisti pa preiskave tudi še niso končali.

"Dan je bil izjemno naporen, potrudil pa sem se, da sem sodnici čim bolje predstavil stisko svojega otroka. Ta je tako velika, da hčerke mami za zdaj ne morem dati," je po končanem naroku dejal dekličin oče, medtem ko so se dekličina mama in njeni odvetniki iz sodišča izmuznili skozi zadnja vrata. Sicer pa naj bi bila dekličina mati trenutno v varni hiši, kamor je prišla na lastno željo, a naj se vanjo ne bi zatekla prvič.

Policijska preiskava še poteka

Preiskava v zvezi s to prijavo še poteka, zadevo pa preiskujejo kriminalisti Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec in Generalne policijske uprave, je za STA povedal tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec Peter Pungartnik.

Dedek ima čisto vest
"Imam popolnoma čisto vest, mirno hodim po Slovenj Gradcu, kamorkoli grem, nimam nobenih zadržkov. Ko bom dokazal krivico, bom zahteval javno opravičilo,"
je za Žurnal24 pred sodiščem med narokom povedal dedek.

"Vse življenje živiva skupaj v hiši s hčerko, v varno hišo, kjer je bila nekaj časa, ni šla zaradi mene," je še dejal in povedal, da se je šel sam prijavit policiji. V četrtek gre na poligraf.

Narok se je začel ob deveti uri dopoldne. Na zaslišanju sta bila poleg očeta tudi mama domnevno zlorabljene hčerke in dedek, ki naj bi deklico zlorabljal.

Kot je znano, je 11. oktobra bolnišnica v Slovenj Gradcu obvestila socialne delavce, da je bila deklica hospitalizirana zaradi suma spolne zlorabe.

Natalija Marka%C4%8D | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Ker se je to zgodilo v času, ko je bila deklica pri materi oziroma dedku, je oče podal ovadbo policiji.

Prejšnji ponedeljek bi morala deklica nazaj k materi, a se je sodišče odločilo, da bo dodatno preverilo morebitno ogroženost deklice.

"Še posebej ugotavljamo, da ni bila preverjena ogroženost deklice s strani dedka (zgolj dva hišna obiska, na katerih dedek ni bil prisoten)," piše v zapisniku, v katerem je Center za socialno delo (CSD) Ravne na Koroškem sodišče pozval k izdaji začasne odredbe o predodelitvi deklice očetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.