Slovenija
14 ogledov

Sodišče je zavrnilo vlado

V petek bo po zapuščinski razpravi predvidoma znano, koliko so vredne klinika Ba Žurnal24 main
V sredinem Žurnalu24. Bulmastifi. V petek zapuščinska razprava.

Upravno sodišče je zavrnilo vladno pobudo za nadzor sodnika Boštjana Zalarja, sicer brata pravosodnega ministra Aleša Zalarja, v zadevi bulmastifi, smo izvedeli neuradno.

Sodni svet pa naj bi celo ocenil, da bi upoštevanje vladne pobude pomenilo vmešavanje izvršilne v sodno vejo oblasti.

Sodnik Zalar je kot poročevalec sodeloval v dveh postopkih, s katerima so odpravili odločbo veterinarskega inšpektorja o usmrtitvi treh bulmastifov pokojnega zdravnika Saše Baričeviča in sodbo menda oprli na neveljavni zakon.

Od Zalarja k Vlačiču
"Ministrstvo za pravosodje je prejelo pobudo Komisije za preprečevanje korupcije za vložitev predloga za službeni nadzor sodnikovega dela," pravijo Zalarjevi. Zaradi Zalarjevih sorodstvenih vezi je zadeve za vlado vodil Patrick Vlačič.

"Pobuda za nadzor ni dopustna, saj se lahko nadzira le sodnikovo delo v daljšem obdobju, ne pa za konkreten primer," pravi neuradni vir blizu pravosodju.

Koliko ostane za Megliča?
Baričevičevi dediči pa se bodo pojutrišnjem menda lahko dokončno seznanili z vrednostjo nepremičnine, dolgov in terjatev, ki jih je pustil.

Po tem naj bi bilo tudi jasno, ali bodo dediči zapuščino sprejeli in tako prevzeli tudi Baričevičevo pravdo s Stanislavom Megličem, ki so ga psi napadli pred petimi leti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.