Slovenija
38 ogledov

Sodišče k Zidarju poslalo izvedenca

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Ljubljanska sodnica, ki sodi šefom največjih gradbenih podjetij zaradi domnevnega podkupovanja, je zdravniškemu izvedencu naložila, naj preveri, ali šef SCT Ivan Zidar res ne more biti prisoten na sojenju.

Že tretjič zapored se je petkovo sojenje gradbenim baronom začelo s prekinitvijo. Senat je kljub odsotnosti enega izmed obtoženih Ivana Zidarja odločil, da se sojenje lahko nadaljuje. Zidarja pa bo obiskal sodni izvedenec, ki bo sodišču poročal o njegovi nezmožnosti sodelovanja na obravnavah.

Danes se je nadaljevalo zaslišanje kriminalista Roberta Slodeja, spraševali so ga predvsem o poti faksa iz Nemčije, v katerem je nemški kriminalist Gerhard Schaffner opozoril na domnevno nezakonito delovanje Zidarja in soobtoženih ter vlogi Antona Urbasa pri tem.

Obravnava pa je bila predvsem v znamenju besednih spopadov med zagovorniki in sodnico Vesno Podjed. Večkrat je poudarila, da vprašanj Slodeju ne smejo ponavljati, zato je zavrnila tudi številna vprašanja zagovornikov, ki pa vztrajajo pri pojasnilih.

Kaj bo naslednjič?
Zagovorniku Tomaža Žiberta Mitji Pavšič je prisodila celo 700 evrov kazni, češ da naj bi z vsebinsko enakimi vprašanji zavlačeval obravnavo.

Ker na številna vprašanja zagovorniki niso dobili odgovora, je Šubic sodnici dejal, da gre za "eklatantno kršitev postopka ter pravice do obrambe", hkrati pa da je "zgrožen zaradi nezakonitega ravnanja predsednice senata". Podjedova tudi ni želela pojasniti, kaj se bo dogajalo na naslednji obravnavi oziroma ali bodo Slodeja lahko zasliševali še na naslednji obravnavi.

Tudi okrožna državna tožilka Bojana Podgorelec meni, da je ponavljanje vprašanj s strani obrambe zavlačevanje in umik od bistva postopka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.