Slovenija
75 ogledov

Sodišče kar prelaga tožbo T-2

(Foto: Jure Tomc) Žurnal24 main
T-2 proti Telekomu. Po treh letih ni bila razpisana še niti prva obravnava.

Tri leta po tem, ko je telekomunikacijska družba T-2 proti Telekomu Slovenije vložila odškodninski zahtevek v višini 129.556.756 evrov, se na sodišču ni zgodilo še nič. Sodnica Mateja Dobovšek (še) ni razpisala niti prve obravnave. Pravni zastopniki tožeče stranke sodišču še niso poslali urgence.

Sodišče: Primer ni lahek
Na vprašanje, ali se sodni red obravnavanja spisov morda ne spoštuje, kajti sodišča imajo že od začetka leta 2007 elektronske vpisnike, s katerimi bi lahko nadzorovali delo sodnikov, je Tanja Glogovčan s sodišča v Ljubljani med drugim zapisala: "Pristojna sodnica je po proučitvi spisa ugotovila, da stranki v postopku nista posredovali vse dokumentacije, ki je potrebna za opravo prvega naroka."

Senica: Skrajni čas je že!
Odvetnica Melita Trop, ki v odvetniški pisarni Senica in odvetniki vodi primer, pravi: "Sodišče bi predložitev listin lahko zahtevalo že takoj po vložitvi tožbe, priče bi lahko zaslišalo na glavni obravnavi oziroma bi lahko njihove pisne izjave zahtevalo že takoj po 1. 10. 2008, ko je začela veljati novela zakona o pravdnem postopku, ki je uvedla institut pisne izjave priče. S strani T-2 niso obstajale nikakršne ovire, da sodišče glavne obravnave v navedeni zadevi ne bi razpisalo že v letu 2007."

Kronolbogija zgodbe:
16. 1. 2007.
Odvetniška pisarna Miro Senica in odvetniki vloži tožbo T-2 proti Telekomu Slovenije.

5. 3. 2007. Telekom Slovenije vloži odgovor na tožbo.

26. 8. 2009. Sodišče izda poziv, v katerem naloži tožeči stranki, naj v 30 dneh predloži pisne izjave prič in dokumentacijo iz upravnih spisov Agencije za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (Apek).

30. 9. 2009. Sodišče dobi od tožeče stranke izjave prič, za dokumentacijo Apeka prosi za odlog.

14. 12. 2009. Tožeča stranka preostali del dokumentacije Apeka dostavi sodišču.

15. 1. 2010. Do včeraj sodnica Mateja Dobovšek primera še ni poslala v prvo obravnavo.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.