Slovenija
76 ogledov

Sodišče: Motijo posest

Zapornice BS 3 Anže Petkovšek
Zapornice. V BS3 so jih odstranili. Za vnovično postavitev je malo možnosti.

Na podlagi sklepa ljubljanskega okrajnega sodišča smo začasno odstranili zapornice, ki preprečujejo dovoz na Trebinjsko, Puhovo, Reboljevo in Maroltovo ulico,” so pojasnili na Oddelku za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana (MOL), ki ga vodi Irena Razpotnik. Spomnimo, da jih je javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) namestilo pred dobrim letom in pol, stanovalci pa so morali za parkirno kartico plačati sto evrov na leto.

Počakali bodo sodišče

Igor Ljubin in Jelka Matulič sta zaradi zapornic tožila LPT, sodišče pa je ugotovilo, da je javno podjetje z njimi tožeči stranki motilo, in mu naložilo, da mora vzpostaviti prvotno stanje. Na LPT so se na sklep sodišča o motenju posesti že pritožili, zapornice pa so začasno odstranili. Zdaj bodo počakali na dokončno razsodbo sodišča glede obeh tožb proti LPT, so napovedali na MOL in dodali: “Če bo ta v prid MOL ter bi se stanovalci večinsko dogovorili in to pisno potrdili, lahko sistem ureditve z zapornicami spet vzpostavimo.”

V soseski neenotni

Za to je verjetno malo možnosti, še posebno po odstopu koordinacijskega odbora za parkiranje v BS3, ki si je kljub različnim mnenjem v soseski prizadeval, da bi zapornice ostale. Za ta korak so se v odboru odločili konec junija, ker večina predstavnikov stanovalcev ni potrdila “dogovorjenih izboljšav in nadaljnjega izvajanja sistema zapornic”, je zapisano v obvestilu na spletni strani.
LPT sicer toži še en stanovalec, in sicer Gašper Friškovec Iršič za plačilo 200 evrov zaradi vračila plačila uporabe pristopne kartice. Sodišče je po besedah MOL tožbo zavrnilo, a se je Friškovec nanjo pritožil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.