Slovenija
17 ogledov

Sodišče ne bo ustavilo rušenja

Domačija Marka Jakliča
1/5
Anže Petkovšek
Marko Jaklič. Hiše ne bo porušil, ker gre za linč.

Upravno sodišče ne more ustaviti rušenja na črno zgrajene hiše Marka Jakliča, direktorja Lekarne Ljubljana (LL), v Selu nad Polhovim Gradcem, ker Jaklič ni vložil zahteve za začasno zadržanje inšpekcijskega ukrepa, pravi Jasna Šegan, predsednica upravnega sodišča. Bo pa to v naslednjih treh mesecih odločilo o njegovi tožbi, s katero želi izpodbiti odločbi Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor (Irsop) ter ministrstva za okolje in prostor (MOP).

"Če ne doma, pa v tujini"

Je pa Jaklič poskušal ustaviti rušenje – rok, da to stori sam, se je iztekel včeraj – tako, da je na Irsop poslal predlog za zadržanje sklepa o dovolitvi izvršbe. Inšpektorat o tem še ni odločil, ker čaka, da bo poslal dopolnjen predlog.

Jaklič ob tem vztraja, da je odločba nezakonita, saj od njega zahtevajo, naj podre vse objekte, čeprav je na hiši, kot pravi, opravil le vzdrževalna dela. Dodaja, da je MOP odpravilo sklep inšpektorice in da je to, kar inšpektorat zdaj počne, gonja proti njemu: “In to bom na koncu dokazal tudi na sodišču. Vse, kar počnejo, je linč brez pravnih osnov.” Prav tako meni, da bi mu morala upravna enota “že zdavnaj” izdati gradbeno dovoljenje, za katero je v zadnjih šestih mesecih zaprosil že dvakrat. “Do konca se bom boril z vsemi pravnimi sredstvi in verjamem, da mi bom uspelo – če ne doma, pa v tujini,” sklene.

Komentarjev 10
  • veber 12:09 02.december 2011.

    Saj ne, da zagovarjam postavljanje črnih gradenj, a temu bodo rušili, Rajkotu Janši pa ne, čeprav je njihova hiša tudi črna gradnja... Naj bodo potem vsi 'znani' enako pod udarom za zgled.

  • Method 11:48 02.december 2011.

    To je use zmejen slabo zanjga? NE! oni mu porusijo hiso on tozi drzavo in dobi mastno odskodnino v 4x vrednosti hise......

  • crniovcar 10:37 02.december 2011.

    moj MALI 4m2 sem mogu porušit v enem mes.