Slovenija
10 ogledov

Sodišče o usodi deklice v torek

Natalija Markač pozdravlja odločitev sodišča, ki očetu triletne deklice ni zarač Žurnal24 main
Slovenj Gradec. Sodišče ta teden zbira podatke, na podlagi katerih bo odločalo o začasni odredbi.

Deklica. Sodišče v Slovenj Gradcu bo v torek, 7. decembra, odločalo o začasni odredbi, ki jo je pred slabim mesecem vložil oče triletne deklice iz Koroške. “V začetku naslednjega tedna bo sodišče že imelo zbrane podatke in razpisan je narok,” nam je potrdila Sonja Ternik, odvetnica očeta deklice. Deklico naj bi zlorabljal dedek, materin oče, v času ko je k njej hodila na stike, saj sicer ves čas živi pri očetu. Sumov do zdaj policija ni ne potrdila ne ovrgla. Ker pa je v soboto postala sodba, s katero je bila deklica dodeljena materi, pravnomočna, bi moral oče po sklepu sodišča plačati pet tisoč evrov kazni, saj je deklica še vedno pri njem. Toda to se ni zgodilo.

Dober znak
Dejstvo, da izvršilni oddelek sodišča ni izvršil kazni, je dober znak. Zdi se, da bodo le počakali narok naslednji teden,” pa je razvoj dogodkov komentirala Natalija Markač, zagovornica očeta iz društva Moč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.