Slovenija
16 ogledov

Sodišče pritrdilo pooblaščenki

Sodišče je dovolilo le kopiranje trdega diska prvega moža Spara. Žurnal24 main
Upravno sodišče je zavrnilo zahtevo varuha konkurence za izdajo začasne odredbe, s katero bi se odložilo izvrševanje odločbe informacijskega pooblaščenca.

Uradu je prepovedal uporabo dela dokumentacije, zasežene v okviru preiskovalnih dejanj v Mercatorju, Sparu in Engrotušu. Sodišče je varuhu konkurence dovolilo le kopiranje trdega diska z računalnika prvega moža Spara Slovenija Igorja Merviča ob prisotnosti informacijskega pooblaščenca. Urad mora s kopijo ravnati tako, da jo zapečati, in sicer povsem enako kot velja za vse ostale že narejene kopije diskov, skladno z odločbo informacijskega pooblaščenca.

Prednost varstvu osebnih podatkov
Pri tehtanju med prizadetostjo javne koristi na področju varstva konkurence in javno koristjo na področju varstva osebnih podatkov je sodišče ugotovilo, da oba organa uveljavljata javno korist, vendar je sodišče dalo prednost varstvu osebnih podatkov kot temeljni človekovi pravici z utemeljitvijo, da so posledice posegov v pravico do varstva osebnih podatkov mnogokrat nepopravljive.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.